Blogger tarafından desteklenmektedir.

Blog Arşivi

En Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

11 mart 2014 kürtajın yasaklanması

Türk Jinekoloji Derneği'nden yapılan açıklamaya göre; Kamu hastanelerinde Sosyal Güvence kapsamında 10 haftaya kadar ücretsiz uygulanması gereken '' kürtaj'' uygulaması hiç yasal dayanak olmaksızın sona erdirildi.Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği Başkanı Prof. Dr. Cansun Demir, yazılı bir açıklama yaparak kürtaj uygulamasının gizlice yasaklandığını söyledi.

Linki Arkadaşlarınla Paylaş

URL: HTML link code: BB link code:
Haberin Kategorisi Kadınlar Köşesi / Polemik Konusu konu Başlığı 11 mart 2014 kürtajın yasaklanması. Bu haberi paylaşacağınız URL http://yenisozluk.blogspot.com/2014/03/11-mart-2014-kurtajn-yasaklanmas.html. Teşekkür ederiz
Ditulis oleh: MemurSite.Com -

8 Yorum Yapıldı "11 mart 2014 kürtajın yasaklanması"

  1. hazır ortalık toz duman iken, toplumun algısı başka yönlerde iken sessiz sedasız getirilmiş yasaktır..

    YanıtlaSil
  2. "çift prezervatif akar" dedirten olay.
    her türlü özgürlüğümüze el atıyorlar.

    YanıtlaSil
  3. Dikkatli Okuyun Ulann12 Mart 2014 01:20

    kürtaj yasaklanmadı. şu an sigorta kapsamından çıkarıldı. zorunlu kürtajı sigorta öder isteğe bağlı olan zaten özel yapılırdı.
    yani şu an zorunlu kürtaj da özele girdi. ha bu zaten adım adım yasaklanmaya gider.

    YanıtlaSil
  4. insanın her gün yeni bir şeyler öğrenmesi nanin hala yaşanabilir bir yer olduğuna dair en iyi şeylerden biridir.
    ben eskiden kürtaj denen ameliyatın tam bir cinayet olduğuna inanırdım, bundan kısa süre evvel.
    çünkü aklıma gelen ilk şey, sorumsuz bir kadın ve erkeğin münasebetinden dolayı doğacak masum çocuğun katliydi.
    şimdi de aynısını düşünüyorum elbette.
    fakat şunu da düşünüyorum.
    sorumsuz iki pisliğin yaşadığı bu münasebetin temiz meyvesi mutlaka kirlenecek, yere düşüp yenmez hale gelecekti. ve kendini en iyi ihtimalle sokaklara kaçmak için yalvaran, defalarca tecavüze uğramış, dayak yemiş bir genç kız olarak bileklerini kesmek için ellerinde tuttuğu kırık bir cam parçasına bakan bir boşluk. kendisini bile göremeyen. bu belki de en kötüsüydü, fakat olmayacak değildi.
    buna tecavüze uğramış ve istemediği, gördükçe aklına, hayallerini kurduğu, aşk evliliği yaparak hayatını birleştirdiği bir adamdan çok, yaşarken tüm ruhunu öldüren katili gelecek bir kızcağız örneğini de verebiliriz pekala.
    ve en basitinden, kendi vücuduna bile karışmasına devlette birtakım önlemler getirilmiş bir kadın...

    tüm bunlar sonucunda ister istemez fikrim değişti. şu an aklımda sadece şu var:
    biz, tek gecede, fark etmeden onaylanan bir yasayı ancak doktorun kapısından çevrildiğimiz zaman öğrenecek kadar aptal insanlar mıyız?

    YanıtlaSil
  5. yardim sevket12 Mart 2014 01:23

    uzun zamandır devlet hastaneleri özel hastanelere, özel hastaneler devlet hastanelerine paslıyordu kürtaj olmak isteyenleri ve hatta yasal süre olan 10 hafta değil 8 hatta bazı yerlerde 6 hafta kabul ediliyordu üst sınır olarak...daha da vahimi, devlet hastanelerinde doğum kontrol aparatları için ödenek verilmiyordu, dolayısıyla doğum kontrolü için gelen hastalara herhangi bir işlem (spiral takılması vb.) uygulanamıyordu... hukuken zaten olay bambaşka bir boyutta, "tecavüze uğrasan da doğur" mantığı ile karar veriliyor, mağdurun yaşı kaç olursa olsun. sonra hala kadınlar günü filan kutlamaya çalışıyoruz, meclise giren kadın sayısı arttı diye seviniyoruz... kadınlar sadece birer delik ve rahimden ibaret görülürken ve bedensel bütünlükleri sadece kıyafetlerinin sınırları dahilinde sayılırken, yıl 2014.

    YanıtlaSil
  6. hükümetin politikasının bir sonucudur. adamlar kadın ve çocuk sevmiyor işte. söze gelince seviyorlar da sonuçta lafa değil icraata bakarım. benim icraatlarından anladığım şu: kadınları çocuk doğurdukları sürece seviyorlar. çocukların ise büyüklerinde açlık sınırı dolaylarında maaş alan, son model cep telefonlarından candy crush oynayan, erkenden evlenip kredi borcuna giren, tek eğlencesi maç izlemek ve hafta sonları avm gezmek olan, bunlara dokunulmadığı sürece hiç bir şeye itiraz etmeyen, modern çağın köleleri olan fakat bunu farketmeyen okumuş cahiller olabilmeleri ihtimalini seviyor. olmayacak gibiyse sıkarlar gazı ne olacak. çocuk çok ne de olsa. (bkz: berkin elvan)

    not: bu arada bilmeyen yok sanıyordum ama varmış. devletin bedava verdiği korunma araçlarını* kullanmayın. işe yaramıyor.

    YanıtlaSil
  7. yakın gelecekte sokaklarda piç çocukların dolaşacağı'nın habercisidir.

    saçmalığın geldiği son noktalardan biri olup devletin yapmış olduğu tecavüze uğrayan kadının çocuğu doğurmak istememesine karışıp ben bakarım demesi kadınlara ikinci sınıf insan muamelesi yapıp insan
    yerine koymamasıdır.

    YanıtlaSil
  8. udemoforever12 Mart 2014 01:32

    sokaklara terk edilen ya da öldürülen bebek sayısının artacağına delalettir.
    bir kaç yıla, bakmak lazım istatistiklere.

    YanıtlaSil