Blogger tarafından desteklenmektedir.

Blog Arşivi

En Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

Yüzme havuzu hakkında paylaşımlar

Yüzmeyi bilmeyenler yada iyi yüzücüler için bilinmesi gereken birçok bilgi vardır. Bu konumuzda bunu ele alacaz. Öncelikle bu konunun ansiklopedik bilgisini verelim :) Suyun yüzeyinde ve içinde hareket etmeyi ve bir yöne doğru ilerlemeyi sağlayan hareketlerin bütünü. Bir çeşit su sporu. Dünyânın her yerinde yaygın olan zevk ve yarış sporudur. İnsanoğlunun en eski sportif faaliyetlerinden biridir. Yüzyıllardır insanlar yüzme sporunu biliyorlar ve yapıyorlardı. Yüzmeyi insanların kendilerini sularda korumak için öğrenmeleri gerekmektedir. Bugünkü şekliyle modern yüzme şekli, ilk olarak İngiltere’de başlatılmıştır. İlk yüzme havuzu 1828’de İngiltere’nin Liverpool şehrinde açılmıştı. Bundan sonra İngiltere ve Amerika başta olmak üzere çeşitli ülkelerde yüzme şampiyonaları ve turnuvaları düzenlenmiş, yüzme bugünkü modern hâline gelmiştir. Yurdumuzda modern yüzme şekli ilk olarak 1960 senesinde başlamıştır. Bu seneden sonra çeşitli yüzme ihtisas kulüpleri kurulmuştur. Yüzme sporu, Türkiye Yüzme Federasyonu kontrolünde faaliyetlerini sürdürmektedir. Günümüzde yüzmenin sırtüstü, kurbağalama, serbest, kelebek ve yan kulaç en çok kullanılan çeşitleridir. Bunlardan başka daha birçok yüzme çeşidi vardır.

Linki Arkadaşlarınla Paylaş

URL: HTML link code: BB link code:
Haberin Kategorisi Spor Köşesi konu Başlığı Yüzme havuzu hakkında paylaşımlar. Bu haberi paylaşacağınız URL http://yenisozluk.blogspot.com/2014/03/yuzme-havuzu-hakknda-paylasmlar.html. Teşekkür ederiz
Ditulis oleh: MemurSite.Com -

18 Yorum Yapıldı "Yüzme havuzu hakkında paylaşımlar"

  1. yüzmeyi bilmediği için kendi kendine kahreden kişilere ışık olacak, derman olacak tavsiyeler bütünüdür.

    yanınızda yaşı küçük bir çocuk ile denize gidin. haliyle yanınızda çocuk varken kıyıdan açılamazsınız, sadece çocuğun boyu kadar olan yerlerde tepinip durursunuz ve etrafa "aslında ben michael phelps gibi yüzüyorum ama işte bu yiğenime bakmak zorundayım" mesajı verirsiniz. tabi burada ufaktan da olsa çocuğu araç yaptığınız için etraftaki kıskançların dost meclislerindeki sohbetlerinde "götüne kodumun dallaması" olarak anılabilirsiniz, sonra uyarmadı demeyin.

    kendinize tatil yöresi olarak kerpe gibi yerleri seçin. netekim mezkur yerin denizinde eğer canınız yüzmek isterse kıyıdan en az 40-50 metre açılmanız gerekiyor, eee sizde yüzme bilmediğiniz için kıyıdan 50 metre uzaklıkta istediğiniz kadar rol kesebilirsiniz, kimse yüzüp yüzemediğinizi anlamaz.

    YanıtlaSil
  2. şaka tabi, ancak yüzmeyi bilmeyen bir bünye öncelikle bu durumunu örtbas etmek yerine cesaretini toplayıp kendini suya bırakmalıdır.

    YanıtlaSil
  3. deniz için: panik yapmayın. korktuğunuz anda yatay pozisyon alın, su sizi yukarıda tutacaktır. dikey dursanız da bir süre içinde yukarı çıkacaksınız ama panik olabilirsiniz.

    havuz için: yüzmeyi öğrenin

    YanıtlaSil
  4. yüzme bilen birisiyle birlikte gidin ve öğrenin.

    yüzmeyi bilmemek ayıp değil. yüzme bilmek zorunda değilsiniz.

    YanıtlaSil
  5. profesyonel yardım alın o kadar kurs boşuna mı açılıyor, çocuklarınızı da erkenden gönderin eğlensinler hem.
    ben öğretirim demeyin sonra ördek gibi kafa dışarıda, suyu dövercesine(özellikle havuzda çok komik görünüyor) yüzüyorlar.

    iki stil öğrenirsiniz hem fena mı olur?

    tamam geçti heyecanım, gidin eğlenin.

    YanıtlaSil
  6. ankara yardım12 Mart 2014 07:39

    Ankara'da yüzme kursu arıyorum. doğru düzgün eğitim bir yer olması tercihimdir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Türkiye İstatistik Kurumu'nun kursu var. Eğitmenleri gayet güzeldi bakmanı tavsiye ederim.

      Sil
    2. batıkentte sabancı yüzme havuzu var,küçükken kursuna gitmiştim.bu aralarda abone olacağım 1 aylık,normal yüzmek için.

      Sil
    3. fear of a unique identity12 Mart 2014 07:40

      anıt tepe 100. yılda reyhan yüzme kursu var orasıda iyidir

      Sil
    4. ankara üniversitesinin de var bildiğim kadarıyla ama telefonla falan başvuru yok sanırım. gidip bizzat başvurman gerekiyor.

      birde 70 gün göleti var yeni açıldı.

      Sil
    5. altınparkta havuz var ama kurs konusunda tecrübeli değiller sanırım. havuzdan daha çok eğitmen önemli benim için

      Sil
  7. OLİMPİK HAVUZLAR
    UZUNLUK

    FR 2.1.1 Havuzun boyu 50 metredir. Eğer başlangıç kısmında veya ona ek olarak dönüş kısmında otomatik resmi ekipmanların dokunma panellerinden kullanılıyorsa,iki panelin arasında gerekli olan mesafeyi sağlayabilmek için havuzun 50 metre uzunluğa sahip olması gereklidir.

    FR 2.1.2 Havuzun eni 25 metredir. Başlangıç kısmında veya ona ek olarak dönüş kısmında otomatik resmi ekipmanların dokunma panelleri kullanılıyorsa iki panelin arasında gerekli olan mesafeyi sağlamak için havuzun eni 25 metre olmalıdır.
    BOYUTLARIN TOLERANSI

    FR 2.2.1 50 metre olan uzunluğa karşı, her bir kulvarda artı 0.03 metre ve 0.3 metreden suyun yüzeyinden 0.8 metre aşağıya dek her bir noktada duvarın her iki yanında eksi 0.0 metre olan boyutlar geçerli olmaktadır. Bu boyutlar bir gözetmen veya resmi ve yetkili bir personel tarafından onaylanmalıdır. ( Havuzun bulunduğu ülkenin üyesi tarafından onaylanmış ya da atanmış olan bir personel tarafından) Dokunma paneller monte edildiği zaman bu toleranslar verilen rakamların üstüne çıkamaz.

    FR 2.2.2 25 metre olan ene karşı, her bir kulvarda artı 0.03 metre ve 0.3 metreden suyun yüzeyinden 0.8 metre aşağıya dek her bir noktada duvarın her iki yanında eksi0.0 metre olan boyutlar geçerli olmaktadır. Bu boyutlar bir gözetmen veya resmi ve yetkili bir personel tarafından onaylanmalıdır. (Havuzun bulunduğu ülkenin üyesi tarafından onaylanmış yada atanmış olan bir personel tarafından) Dokunma paneller monte edildiği zaman bu toleranslar verilen rakamların üstüne çıkamaz.
    DERİNLİK

    Başlangıç bloklarına sahip olan havuzlar için gerekli olan ölçüler ise şöyledir; bitiş duvarından itibaren bir metreden en az altı metreye dek uzayan; en az 1.35 metre derinlik. Diğer havuz tiplerinde ise en az 1.0 metre ölçüsü gereklidir.
    DUVARLAR

    FR 2.4.1 Bitiş duvarları birbirine paralel olmalı ve yüzme yönüne dik açılar oluşturacak biçimde katı maddeden yapılmış olmalıdır. Ayrıca, su yüzeyinden 0.8 metre derine dek uzanan ve kaygan olmayan yüzeylere sahip olmalı sporcunun tehlikeye imkan bırakmayacak biçimde kendisine dokunup geri gitmesini sağlayabilecek olanağı verebilmelidir.

    FR 2.4.2 Havuz boyunca dinlenme yerlerinin olmasına izin verilmektedir; bu yerler suyun yüzeyinden 1.2 metreden daha az derine gidemez. Ve 0.1 ila 0.15 metre genişliğinde olabilir.

    FR 2.4.3 Oluklar havuzun dört duvarında da yer alabilir. Eğer bitiş duvarı olukları mevcutsa, bunlar su yüzeyinden 0.3 metre yukarıda, dokunma panellerine ek olabilmeye izin verecek biçimde yer almalıdır. Bu oluklar uygun biçimde bir kafes ya da mazgalla kapatılmış olmalıdır.

    FR 2.5 Kulvarlar en az 2.5 metre genişliğinde olmalı ve ilk kulvar ile son kulvar ipi ile duvar arasında 0.2 metre genişlik bulunmalı.
    KULVAR HALATLARI

    FR 2.6.1 Kulvar halatları yüzme yönü boyunca devam etmeli ve bitiş duvarlarının içinde yer alan demirler ile her bir bitişe iyice tutturulmuş olmalıdır. Her kulvar ipi en az 0.15 metre çapa ve havuzun bir ucundan diğerine uzanan dubalara sahip olmalıdır.Her kulvar arasında birden fazla halat yer almamalıdır. Kulvar iplerinin sıkıca tutturulmuş olması da çok önemlidir.

    FR 2.6.2 Havuzun her bitiş duvarından 15 metre çizgileri diğer dubalardan açık ve net biçimde ayırabilecek bir renge sahip olmalıdır.

    FR 2.6.3 50 metrelik havuzların dubaları 25 metreyi ifade eden diğer dubalardan ayrılabilecek farklı bir renge sahip olmalıdır.

    FR 2.6.4 Kulvar numaralarının yumuşak yapıdaki göstericileri kulvar halatlarının üzerinde, havuzun başlangıç ve dönüş kısımlarında yer alabilir.
    SU SICAKLIĞI

    Su sıcaklığı 25 ila 28 santigrat derece olmalıdır. Yarışma süresince havuz suyu sıcaklığı belli bir seviyede tutulmalı herhangi bir değişime izin verilmemelidir. Pek çok ülkede zorunlu olarak uyulması gereken sağlık kuralları uyarınca dalga veya türbülans yaratmadan havuzun temizleme işi sürebilir.

    YanıtlaSil
  8. İstanbul yardım12 Mart 2014 07:45

    İstanbul için bilgi verebilecek var mı? fiyat adres vs.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İstanbul’daki Yüzme Havuzları, İstanbul’daki Yüzme Havuzları Adresleri, İstanbul’daki Yüzme Havuzları Fiyatları, İstanbul’daki Yüzme Havuzları Ücretleri, İstanbul’daki Havuzlar, İstanbul’da Havuz Fiyatları, İstanbul’da Havuz Ücretleri..

      Acıbademköy
      Acıbademköy doğayla mavinin birleştiği yerde siz misafirlerine tam bie dinlenme fırsatı sunuyor. Yeşillikler içinde güneşlenebilir, isterseniz ormanda güzel bir yürüyüşe çıkabilirsiniz. 09.00-19.00 saatleri arasında havuzlardan yararlanabilirsiniz.
      Adres: Acıbademköy Eğitim ve Sosyal Tesisleri Cumhuriyetköy / Beykoz-İstanbul.
      Telefon: 0216 434 57 75

      Aqua Club Dolphin
      Bahçeşehir’deki Aqua Club Dolphin, S biçimindeki büyük havuzu, ayrı bir çocuk havuzu ve kaydırakları ile serinlemek isteyen İstanbulluları ağırlıyor. Havuz, hafta içi 09:00-18:00, hafta sonu ise 09:00-19:00 saatleri arasında hizmet veriyor. Hafta içi giriş ücretleri; erkek 25 YTL, kadın 12.5 YTL.0-3 yaş arası ücretsiz, 4-11 yaş arası 12.5 YTL. Hafta sonu giriş ücretleri; erkek 30 YTL, kadın 15 YTL, 0-3 yaş arası çocuklar ücretsiz, 4-11 yaş arası çocuklar 15 YTL.15 Eylül 2006 tarihine kadar sürecek sezonluk üyelik ise 200 YTL.
      Adres: Bahçeşehir Girişi, Esenkent Sitesi Cemal Paşa Cad. Su Oyunları / Esenkent – Bahçeşehir
      Telefon: 0212 672 61 61

      Burç Beach Club
      Boğaziçi Üniversitesi’nin tesisi. Devamlı sizi bekleyen cankurtaranları ve kalabalık günlerde botla denizden güvenliğinizi sağlayan çalışanları ile güvenle denizin tadını çıkarabilirsiniz. Balık lokantası ve açık büfesi var. Plaj voleybolu ve birçok etkinlik düzenleniyor. En önemlisi de partiler…
      Ücret: 15 – 25 YTL. Ayrıca abonmanlık sistemi var.
      Yer: Kilyos – Demirciköy 0212 287 02 32

      Büyükada Spor Kulübü
      Büyükada Spor Kulübü’nün açık havuzu her gün 09:00-19:00 saatleri arasında açık. üye haricinde ziyaretçi kabul edilmiyor.Yıllık üyelik ücreti 10000 dolardır.
      Adres: Deniz Kulübü Sok. No:21, Kumsal Mevkii / Büyükada
      Telefon:0216 382 75 76

      Ceylan InterContinental Hotel
      Açık Havuz
      Günlük (hafta içi) 80 TL
      Günlük (cumartesi) 115 TL
      Günlük (pazar) 130 TL
      1 Ay 225 €
      3 Ay 500 €
      10 Kupon (1 ay geçerlidir.) 275 €
      20 Kupon (2 ay geçerlidir.) 375 €
      30 Kupon (3 ay geçerlidir.) 475 €

      Açık yüzme havuzu 07:00-20:00 saatleri arasında açıktır.
      16 yaşından küçükler güvenlikleri açısından açık yüzme havuzunu tek başlarına kullanamazlar.
      Üyelik hakkı devredilemez ve üyelik ücreti iade edilemez.
      Üyelik ücretleri haber verilmeksizin değiştirilebilir.
      Günlük kullanımda, misafirlerin kimlik kartlarını görevlilere göstermeleri rica edilir.
      Üyelik ücretlerine KDV dahildir.
      Günlük giriş 0-6 yaş çocuklar için ücretsiz, 12 yaşa kadar %50 indirimlidir.
      Telefon: 0212 328 20 00

      Sil

    2. Club Sur
      Kumburgaz’daki Club Sur, 2500 kişilik açık hava gösteri salonu, 700 kişi oturma kapasiteli restoranı, 400 metrekare yüzme havuzu, 500 araçlık otoparkı, 70 kişilik çocuk odası ile komple hizmet vadediyor. Suya yaslanıp güneşe uzanmak, keyifli ve günübirlik tatilin yeni adresi Club Sur’un havuzunda 160 şezlong, bay-bayan soyunma kabini, 120 emanet dolabı, 6 duş kabini, 40 minder bulunuyor.
      Adres: Londra Asfaltı E-5 Karayolu üzeri No:153 / Kumburgaz
      Telefon: 0212 884 41 77

      Dalia Beach Club
      Şezlong, otopark, minder, şemsiye için ayrıca ücret ödenmiyor. İtalyan makarnaları, ev köfteleri, ızgara ve salata gibi çok lezzetli yemeklerin yapıldığı bir restoranı ve cafesi var. Sessiz, sakin, yeşillik içinde doğayla baş başa bir ortam. Trekking, plaj voleybolu, rüzgâr sörfü gibi aktivitelerde sizi bekliyor.
      Açılış: 08:00 – belirli bir kapanış saati yok.
      Giriş: 15 – 20 YTL.
      Yer: Demirciköy – Sarıyer 0212 204 01 69

      Dodo İstanbul Sea Club
      İçinde barı, Yunan ve Brezilya yemekleri yapan restoranları var. Geceleri dans etkinlikleri, sörf ve tenis etkinlikleri de gündüzlerinize neşe katıyor.
      Açılış: 11:00 – 12:00 Hafta sonları 02:00
      Ücret: 10 – 20 YTL.
      Yer: Ankara Mercan, Çınarlı Sokak No: 1 Tuzla. 0216 446 87 37

      Golden Beach Club
      Golden Beach Club’ da sahildeki eşsiz bungalov evlerde konaklamak mümkün. Üç koy, bir gölet, 6 suit oda ve 26 adet çok konforlu bungalov ev var. Paintball, trekking, yürüyüş, mini golf, kano gibi imkanları var.
      Ücret: 15 – 20 YTL.
      Açılış: 08:00 – belli bir kapanış saati yok.
      Yer: Sarıyer’e 12 km. mesafede Rumeli Feneri Marmaracık koyunda. 0212 325 55 83-84

      Grand Aqua Marine Su Oyunları
      Büyükçekmece’deki su oyunları merkezi Aqua Marine’de, 3500 m³ 2600 m² Olimpik ve Yarı Olimpik yüzme havuzlarda özgürce yüzmenin keyfini yaşarken, 60 m uzunluğundaki Kamikazeyi denediğinizde içinizin çekildiğini ve boşlukta uçtuğunuzu hissedeceksiniz. Havuza giriş ücreti Hafta içi 20 YTL. Hafta sonu ise 25 Y TL. Sezon üyeliği: 120 YTL.(Pazar hariç, haftanın altı günü için). Yaz sezonu süresince öğrencilere ve bayanlara giriş ücretinde % 10 indirim yapılıyor.
      Adres: Fatih Mah. Piyade Sok. No:8 Büyükçekmece

      Grand Cevahir Otel
      Grand Cevahir Otel birbirine bağlantılı açık ve kapalı yüzme havuzuyla toplam 33 metre uzunluğunda, 12 metre genişliğinde havzuda sahip. 07:00-22:00 saatleri arasında hizmet veren havuzun fiyatları hafta içi 30 YTL, hafta sonu 50YTL. üyelikler ise şöyledir: Bir aylık 150 Euro, üç aylık 350 Euro, altı aylık 550 Euro, bir yıllığı ise 900 Eurodur.
      Adres: Darülaceze Caddesi / Okmeydanı – Şişli
      Telefon: 0212 314 42 42

      Sil
    3. Hilton İstanbul
      Boğaz manzaralı Hilton İstanbul’un havuzunda şemsiye, şezlong, havlu servisleri ile keyfinize keyif katacağınız kesin. Hilton İstanbul’un hafta içi ücreti 60 YTL, hafta sonu ücreti 120 YTL dir. Hafta sonu ücretine barbeküde dahildir. Eğer barbekü istemiyorsanız fiyat 95 YTL olacaktır. üyelikler ise; yıllık 1350 ve 1650 dolar arasında, aylık ise 350 dolardır.
      Açık havuzu 07.00 19.00 saatleri arası kapalı havuzu ise saat 22.00 ye kadar kullanabilirsiniz.
      Adres: Cumhuriyet Caddesi No:152 Harbiye
      Telefon: 0212 315 60 00

      İstanbul Princess Hotel
      10 metreye, 8 metre ebadında kapalı havuzu bulunan İstanbul Princess Hotel, hafta içi 06:30-23:00, hafta sonu ise 09:00-21:00 saatleri arasında açık.
      Giriş ücretleri ise; hafta içi 14:00’e kadar 35 Y TL. 14:00’ten sonra 50 YTL. Hafta sonuda aynı fiyatlar geçerlidir.
      Adres: Büyükdere Cad. No:49, 3. Yol Mevkii Maslak
      Telefon: 0212 285 09 00

      Korukent Spor Tesisleri
      Korukent Spor Tesisleri olarak Açık Havuzumuz hizmete açılmıştır.
      Korukent Açık Yüzme havuzumuz doğanın içinde keyifle yüzüp güneşlenebileceğiniz bir ortam sunmaktadır. Tesisimizde küçük misafirlerimiz için de güvenle oynayıp eğlenebilecekleri bir çocuk havuzu ve oyun parkı mevcuttur.
      Adres: Levazım Mah. Korukent Sitesi. Levent / İstanbul
      Telefon: 0212 275 99 75

      Kınalıada Kamos Beach Club
      Şezlong için ayrıca para ödenmiyor. Konser etkinlikleri de olan mekanda bir restoran ve bir havuz var.
      Açılış: 08:00 – 02:00
      Giriş: 10 -15 YTL.
      Yer: Ayazma Koyu, Kınalıada. 0216 381 69 13

      Polat Renaissance Hotel
      Yaz mevsiminde Polat Health Club’ın açık havuzunda hem serinleyip hem de keyifli vakit geçirebilirsiniz. İstanbul’daki oteller içerisinde, en büyük açık havuza sahip Polat Renaissance’de Marmara Denizi’nin mavisi eşliğinde çimenleri n üzerinde güneşlenebilir; günlerden Pazar ise havuz başında barbekü keyfi yapabilirsiniz.
      Günlük Giriş: Hafta içi 50 YTL Hafta sonu 60 YTL Günlük Giriş Pakti 10 Giriş: 400 YTL – 20
      Giriş: 600 YTL. 1 Ay Açık & Kapalı Havuz üyeliği (15 gün ilave havuz üyeliği, 2 adet havuz ücretsiz giriş kuponu): 200 USD. 3 Ay Açık & Kapalı Havuz üyeliği (1 ay ilave havuz üyeliği, 3 adet açık havuz ücretsiz giriş kuponu): 500 USD.
      Adres: Sahil Caddesi, Yeşilyurt
      Telefon: 0212 414 18 00

      Sil
    4. Solar Beach
      Su sporları, kiteboard ve plaj voleybolu var.
      Solar Beach, Türkiye’nin en büyük özel plaj ve açıkhava performans merkezi. Gecen yıl Starsailor, Faithless gibi grupları ağırlayan Solar Beach festival konser düzenleniyor. 400 kişilik yemek kapasitesi, yedi ayrı barı, barbekü köşesi, dokuz güneşlenme bölümü, kids club’ı, 3000 kişilik şezlong ve minder kapasitesi, spor sahaları, 40 soyunma kabini ve 1500 arabalık otoparkı ile haftasonu için kusursuz bir seçim.
      Ücret: 15 – 25 YTL.
      Yer: Kilyos 0212 201 25 80

      Sözbir Royal Residence Hotel
      Yarım olimpik açık havuzu bulunan otelin havuzu her gün 10:00-18:00 saatleri arasında açık. Hafta içi giriş ücreti 30 YTL. hafta sonu ise 45 YTL.
      Üyelik ücretleri ise şöyledir: Bir aylık üyelik 250 Dolar, üç aylık üyelik 600 Dolardır.
      Adres: Paşalimanı Cad. No:4 Üsküdar
      Telefon: 0216 495 70 00

      Sürmeli İstanbul Otel
      Yazın sıcak günlerinde yüzme havuzunda serinlemek ve unutmaz saatler geçirmek isteyenlere Sürmeli İstanbul’a davet ediyoruz.
      Havuzlar hafta içi ve hafta sonu 09.00-18.00 saatleri arasında hizmet vermektedir.
      Açık Yüzme Havuzu Giriş ücretleri: Hafta içi 30 TL. Hafta sonu 50 TL. Bir aylık üyelik tek kişi 350 YTL. üç aylık üyelik tek kişi 600 YTL. Bir aylık üyelik 2 kişi 600 YTL. üç aylık üyelik 2 kişi 1.000 YTL.

      0-6 Yaş arası çocuklar ücretsiz olup, 6-12 yaş arası çocuklar %50 indirimlidir. Otelde konaklayan misafirler, havuzdan ücretsiz faydalanmaktadır

      Adres: Prof. Dr. Bülent Tarcan Sokak No:3
      34349 Gayrettepe İstanbul / Türkiye
      Telefon: +90 212 272 11 61

      Swissotel İstanbul
      Yaz sezonu boyunca Swissotel’in havuzundan yararlanma olanağına sahip konuklara, havuzbaşı restoranı Oasis Restoran & Bar’da hafta içi her öülen, yaz spesiyalleri de a la carte menülerle sunulacak. 6-12 yaş arası çocuk misafirler de Oyun Alanı’nda yaşıtlarıyla keyifli vakit geçirme ve % 50 indirim şansına sahip olabilecekler. Dileyen konukların senelik üyelikten de yararlanabileceği havuz, haftanın yedi günü 08:00-19:00 saatleri arasında hizmet verecek.
      Hafta içi fiyatı: 65 YTL. KDV dahil (Sağlık Kulübüne giriş dahil).
      Hafta Sonu: 140 YTL. KDV dahil (Sağlık Kulübüne giriş dahil).
      1 aylık üyelik: 250 Euro-kdv dahil.
      2 aylık üyelik: 300 Euro-kdv dahil.
      3 aylık üyelik: 350 Euro-kdv dahil. (Pazartesi ile Cuma arası açık havuz için geçerlidir.)
      Adres: Bayıldım Cad. No:2 Maçka Beşiktaş
      Telefon: 0212 326 11 00 – 3305

      Sil
    5. The Ritz Carlton İstanbul Hotel
      Boğaz manzarasının en güzel görünümlerine sahip olan Ritz Carlton Hotel’in açık havuzunun giriş fiyatları ise şöyle; hafta içi 65 YTL. Hafta sonu ise 85 YTL. Kapalı havuz 06:30-22:00 saatleri arası, açık havuzda 10:00-20:00 saatleri arasında hizmet vermektedir.
      Üyelik fiyatları ise şöyle; Bir yıllık 2500 Dolar, altı aylık 1500 Dolar, üç aylık ise 750 Dolardır.
      Adres: Süzer Plaza Askerocağı Cad. Elmadağ
      Telefon: 0212 334 41 88

      The Marmara İstanbul
      The Marmara İstanbul’un havuzlarına günlük giriş ücretleri: Hafta içi 40 YTL, hafta sonu 60 YTLdır. Havuzlar hafta içide hafta sonuda 07:00-19:00 saatleri arası açıktır.
      Üyelik ücretleri ise şöyledir :
      Bir aylık 375 YTL, sezonluk 800 YTLdır. Kuponlu sistemde ise 10 kupon 300 YTL, 20 kupon 500 YTL, 30 kupon 600 YTLdır.
      Adres: Taksim Meydanı
      Telefon: 0212 251 46 96

      Wattabe
      Tam bir Doğa Sporları Merkezi. Aktiviteler için eğitmenli eğitmensiz fiyat uygulamaları var. Katamaran, piko, yelken, deniz kayağı, atv, motokros, dağ bisikleti, kano, sörf yapabildiğiniz gibi kamp malzemesi ve uyku tulumuda kiralayabilirsiniz. Sörf yapanlar ve spor tutkunları için en doğru yer.
      Yer: Alkent 2000 Gölkenarı, Büyükçekmece
      Telefon: 0212 857 82 92

      Sil