Blogger tarafından desteklenmektedir.

Blog Arşivi

En Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

30 mart 2014'te akp'nin alacağı oy

30 mart 2014'te akp'nin alacağı oy oranları ne olur ki?  MHP Chp Bdp Hdp saadet vs hepside yorumlanabilir :)
2014 Seçim Sonuçları için Buraya Bakabilirsiniz.

Linki Arkadaşlarınla Paylaş

URL: HTML link code: BB link code:
Haberin Kategorisi Siyaset Lazım konu Başlığı 30 mart 2014'te akp'nin alacağı oy. Bu haberi paylaşacağınız URL http://yenisozluk.blogspot.com/2014/03/30-mart-2014-akp-alacag-oy.html. Teşekkür ederiz
Ditulis oleh: MemurSite.Com -

27 Yorum Yapıldı "30 mart 2014'te akp'nin alacağı oy"

  1. %33.33´tür, yani 1/3, yani üçte bir, yani üç birimin bir birimi, yani daha açık nasıl söylesem bilemedim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. %47 akp

      %22 chp

      %18 mhp

      %10 bdp

      ankara ve istanbul rahat akp'nin izmir'de fark çok küçük

      adana,eskişehir, ordu, hatay, urfa, erzurum, balıkesir, manisa, gümüşhane, artvin, kars, bilecik, çanakkale akp'nin

      ığdır ve osmaniye'yi mhp alacak

      bdp: ağrı, muş, mardin, siirt ve elbetteki diyarbakır. tunceli'de chp ile başabaş

      chp aydın, muğla, edirne ve tekirdağ. antalya ve mersinde belki akpyi çok az farkla geçebilir.

      Sil
  2. eğer güçlü muhafazakar bir parti alternatif olarak olsaydı alacağı oy oranı %15 olabilirdi ama bu durumda akp'nin 30 mart 2014'te alacağı oy oranı %48-%52'dir. bu toplumu tanıyın artık. chp veya mhp'nin %40'lara dayanması için ya bir adaya çıkarma yapması gerek ya da öcalan gibi birini alıp memlekete getirmesi...

    umarım yanılırım zira yanılmak istiyorum. x-)

    YanıtlaSil
  3. akp'nin %40 altındaki sonucu parti içi sorunları başlatır. @-)

    %38 in altındaki oy oranı "ama geçen seçimlere göre" argümanını da alacağından erdoğanı yenilgiyi kabul etmeye zorlar. ha tabi gene kabul etmez, bi dansözlük yapar ama kimse ciddiye almaz.

    %35 altı sonuç da fareleri anında gemiyi terk etmeye sevk eder.

    YanıtlaSil
  4. unsuz bir turk dusunuru12 Mart 2014 03:02

    en az %40 olucak olmasına rağmen %45i de geçemeyecek olan orandır.

    YanıtlaSil
  5. kaç olursa olsun, akp'yi ve akp'lileri aklamayacak olan oydur. benim tahminim %35 ama %39 alınca, mahşer günü "sen çok oy almışsın, haydin cennete ;)" demeyecek kimse size.

    YanıtlaSil
  6. death martian12 Mart 2014 03:02

    isterse %100 olsun kendilerini aklamayacaktır. haram ve kan bulaşmıştır artık.

    umudunu yitirme. keser döner sap döner gün gelir hesap döner.

    YanıtlaSil
  7. %40-42. bazı arkadaşların yüzde 30 tahminine anlam veremiyorum. akp'nin %30 civarı alması demek chp'nin birinci parti olması, mhp'nin yüzde 25 lere bdp'nin yüzde 10 lara dayanması demek. bu kutuplaşma ortamında 'diğerleri' yok gibi birşey zaten. adana hariç büyükşehirlerde (özellikle üç büyükşehirde) çok başarısız olan mhp'nin bu orana yaklaşması çok zor. chp'nin birinci parti olması daha da zor. ha cemaat bir fatality çeker inanılmaz kasetler ortaya çıkarsa bilmem.

    YanıtlaSil
  8. simdi bi kere oy orani 2009 secimlerinden (38.8) daha az olacak bunda hem fikiriz degil mi?

    hesaplamayi bu oy oranindan eksilterek yapacagim, madde madde inceleyelim;

    - cemaatin ankarada mansur'u destekleyecegini biliyoruz. istanbulda da kismen sarigul'u.
    turkiye geneline vurursak, cemaatin kemik tayfasi ve brain wash yaparak etkileyecegi tayfadan akp'nin kaybi yaklasik yuzde 4-5 olacaktir.
    elde var % 33.5

    - gezide akli basina gelen rasyonel denebilecek akp secmeni: %3
    etti mi sana % 30.5

    - bugune kadar (11 mart) cikan tapelerden sonra artik yuh deyip olaya uyanan koyun akp secmeni: %5
    oldu mu % 25.5

    - berkin elvanin vefatiyla yureginde biraz da olsa vicdan kalan ve sonrasinda gelisecek olaylardan dolayi akp'den vazgecenler + geminin artik batacagini anlayip terkedenler: %3
    su an akp'nin ederi: % 22.5

    - buyuk turp diye bahsedilen tapenin ortaya cikmasiyla jetonu dusenler ve cark edecekler: kasetin icerigine gore %4 ila % 8.
    sonuc %20'nin alti.

    yani akp'nin en iyi senaryoda oyu %22.

    YanıtlaSil
  9. hâlâ akp'nin en iyi senaryoda oyu %22 diyen beyinsiz dallamaları bize göstermiştir.

    sen bunu bi yere yaz, seçimden sonra gel burada karşılaştır. olur mu tosun? bok varmış entry'lerinizi silmeyin sonra, azıcık delikanlı olun.

    YanıtlaSil
  10. akp bir önceki yerel seçimlerde %38 oy almışken şimdi bazılarının çıkıp en az yüzde 45 demesi cevap vermeye değmeyecek kadar aptalca bir tahmin aslında.

    evet, cemaat kanadıyla yollarını ayırması, 6 liraya doğru yuvarlanan benzin fiyatları, gezideki faşizm, boka saran ekonomi, yetmez ama evetçi kitlenin sırtını dönüşü, 17 aralık, çıkan tapeler falan hep %10 oy artışı olarak dönecek emin olun.

    hile olayına girmiyorum, bence böyle bir şey olamaz. en uç senaryoyla sahte seçmenler yaratılmış olabilir mi? evet. ama atacağınız her oy gittiği yere gidecek. her sandık açılırken çıkan oylar belli, atıyorum chp'nin kendisine çıkan her oyun takibini yapması mümkün, biri bile eksik çıktığında hesabını sorabilecek otokontrole sahipler seçim sürecinde, diye anladım okuduğumda protokolü. o yüzden bunu bir geçiniz. kararsız seçmeni sandıktan iyice uzaklaştıracak psikolojik bir hile bile olabilir.

    istanbul bazında konuşuyorum, 2009 yerel seçimlerinde kadir topbaş yaklaşık 3.100.000 seçmenin oyunu almışken kemal kılıçdaroğlu 2.600.000 civarında seçmenin oyunu almıştı. 7 puan farkla kazanmıştı akp. ama o dönem, halkın şimdiki genel başkan kılıçdaroğlu'ndan çok daha fazla antipati beslediği deniz baykal chp'nin başındaydı, mustafa sarıgül gibi belediyecilik tecrübesi olan, bilindik bir figür yerine kılıçdaroğlu gibi belediye tecrübesiyle alakasız, insanların yeni tanıştığı biri adaydı. bunun yanında halkın şu andakinden çok daha fazla memnun olduğu, imajı pek çok kesim için sarsılmamış bir akp vardı.

    şimdiki parametrelerle değerlendirdiğimizde, chp ile çok yakın oranlarda olacaktır 30 mart'ta akp'nin alacağı oy diye öngörüyorum. bu bile şu vaziyette çok fazla olacak gerçi. geçtiğimiz yılın ikinci yarısından itibaren yaşadıklarımız sonucunda şu tartışmayı hala yapabiliyor olmak çok üzücü. onlarca insanın öldüğü reyhanlı, gezi, yolsuzlukara ve medyaya yapılan dikatörce baskılara dair kayıtlara rağmen hala ciddi ciddi bu partinin seçim için söz konusu olabilmesi bile kabul edilebilir bir şey değil.

    ayrıca, ssö'nün de genel kanının aksine chp'nin değil, akp'nin oyunu böleceğini düşünüyorum az da olsa. hiçbir seçmen, chp mi, hdp mi ikileminde kalmaz, kalıyorsa da ciddi anlamda kararsızdır. gelin kabul edelim. bdp ve akp'nin taban bazında çok daha fazla ortaklığı var. muhafazakarlık ve dindarlık kürt vatandaşlarda da işleyen bir formül nihayetinde.

    ülkedeki siyasi açıktan, alternatiflerinin yetersizliğinden, seçim barajından vs yararlanarak kendisini halkın kendisi sanan bir parti akp. ama böyle bir ortamda kendilerine karşı yaratılması zor bir nefret yarattıkları ve kendilerini "başbakan'ın götünün kılı" diye tanımlayan gerçek tabanlarıyla başbaşa bıraktıkları için büyük bir teşekkür etmeli her aklı selim insan.

    öyle ya da böyle, façasının henüz bozulmadığı önceki seçimlerde aldığı %38'den düşük olacağı kesindir. ne kadar düşük olur, henüz bilemiyoruz.

    ayrıca çok önemli bir gösterge olacaktır. buna göre bu ülkede onurlu ve insanca yaşamaya dair inancımızı ne oranda kaybedeceğimizi ya da yaşatmaya devam edeceğimizi belirleyeceğiz, en azından ben öyle yapacağım.

    YanıtlaSil
  11. %40'tan aşağı almaz bunlar. çünkü o göt kılı olan kitle değişmiyor gözleri kapalı kulakları duymuyor. sadece tayyip'e itaat din başörtüsü yol makarna kömür onların anlayış ı bu. hay ben sizin.

    YanıtlaSil
  12. % 34 akp
    % 30 chp
    % 23 mhp
    % 8 bdp hdp
    % 3 sp
    % 2 diğer

    YanıtlaSil
  13. ankara'nin batisinda sadece uc sehrin il belediyesini kazanabilecek akp: bursa, sakarya, kutahya… unutmayin bunu…

    akp turkiye'nin bati yarisinda silinecek, yok olacak!

    YanıtlaSil
  14. cosmosun belasi12 Mart 2014 03:04

    2009 seçimlerinde şimdiye nazaran güllük gülistanlık zamanlarda 38.8 oy almış partiye 2014 seçimlerinde 40 ve üstü tahminlerinde bulunanlar hangi götünden uyduruyor merak ediyorum.
    bu başlığı açan eminim mantık çerçevesinde analizler yapılsın, tahminlerde bulunulsun diye açmıştır. gelin buraya beyninizi kusun diye değil.

    YanıtlaSil
  15. aziz bagirsaksiz12 Mart 2014 03:05

    sikmek istediğim oy. alacağı oyu ayrı sikeyim, almayacağı oyu ayrı sikeyim.

    YanıtlaSil
  16. olmasaydiboyle12 Mart 2014 03:05

    düşeceği neredeyse kesin olan olandır.

    rakam falan vermek komik oluyor. çünkü sonuçta hiçbirimiz ülke nabzını tam yansıtan ortamlarda yaşamıyoruz. ancak şu da var: akp, belki de en tırt bürokratına kadar dinlendiğinin ve hatta izlendiğinin artık farkında; bu sebeple seçimlerde hile yapmaya cesaret edebileceklerini düşünmüyorum. ki zaten buna yeltenebilecek durumda olsalardı, günde en az altı kez, kendi oylarını yüzde ellilerde gösteren anketler yayınlarlardı.

    ama yayınlayamıyorlar. neyse.

    raad olun.

    YanıtlaSil
  17. barking of machinegun fire12 Mart 2014 03:05

    akepeli soysuzların bugüne kadarki en büyük başarısı; araştırma-sorgulama-eleştirmeden uzak, efendi/hocaefendi/hazretleri karşısında götlerinden sikilseler dahi tam biat eden, kesinlikle yeniye, moderne, daha iyiye karşı ama bunları kullanan, götünü kaldırıp kendi başına bişeyler başarmaktan, var etmekten aciz, bunları başkasının onlar yerine yapmasını bekleyip hazıra konmak isteyen ve konan, tembel, cahil, insanlıktan uzak, kadına, hayvana, kendinden acize saygı yoksunu, kendi gibi olanın dışındaki tüm insanlığı çok komik bi şekilde kafir ilan edip cehennemlik sayan, ekseriyetle şişman, sağlıksız bi metabolizmaya sahip (kadını/erkeği farketmez), doğru dürüst konuşamayan, 3-4 kelimeden falza cümle dahi kuramayan, kafası tek yöne anca çalışan zavallı bir kesime, en doğrusu, en iyisi, en efendisinin kendileri olduğuna ikna etmesidir. bu kesim, daha önceleri kendilerini geliştirmeden, kendilerini iyileştirmeden ağızarını dahi açamazken- ki insanlığın doğal gelişimi yönünde olması gereken budur - şimdi bu iktidar sayesinde asıl gerçek, doğru, olması gerekenin kendileri gibi olması gerektiğine ikna olmuş durumdalar. bu yüzden izlerken götümüzle güldüğümüz ama aslında korkmamız gereken hüloğ videolarında gördüğümüz o ikna edilmiş, beyni yıkanmış, bikaç artisçe harekete ölümüne hayran olmuş insanlar asıl hedef olarak alınmalı. bu şerefsiz katillerin yollarından dönmesi beklenemez. en azından bunlara, katil, hırsız olup ellerini kollarını sallaya sallaya, sırıta sırıta ortalıkta dolanmalarını sağlayacak yetkiyi veren o fakir, bihaber, iki lafa oyunu veren insanlara ulaşmak, ne yapabiliyorsa artık, anlatmak, göstermek, göstermek gerekiyor. ses kaydı, videolar, ıvır zıvırla bu soysuzları yollarından döndürmeye çalışmak, yok istifa ettirmeye çalışmak vs. saçmaca, artık gereksiz gayretten başka birşey değil. nolur bunları anla sözlük, bişeylere etki edeceksen şimdi et. herşey çevrendeki insanlarla başlar, akraba/komşu vs. anlatılmalı. dünyanın en yüksek oranlarda vergi ödeyen toplumlarından biri olduğu, bu paraların da orospu çocuğu eş/dost/yakınlarının cebine girip o seçmen kesiminin büyük bir çoğunluğunun hayatı boyunca asla göremeyeceği, yakınına bile yaklaştırılmayacağı lüks hayatı, cebinden zorla alınan bu vergilerle yaşadıkları bu insanlara anlatılmalı. sorgulamaları gerektiği anlatılmalı. yaşananlar, ölenler, olaylar, şiddet, panik, korkaklık gerçekçe anlatılmalı. bunları savunanlar unutulmamalı. menfaatçi soysuzlar hafızalara kazınmalı..

    YanıtlaSil
  18. mefhumu muhalif12 Mart 2014 03:06

    genelde. oy kullan(a)mayacak, kullansaydı da boş atmayı düşünen bir arkadaşınız olarak tahminim: muhtemelen %40-45 arasıdır.

    not: hemen eksiyi basın ama fav'a eklemeyi de unutmayın, 30 mart gecesi bakarsınız.

    YanıtlaSil
  19. emine alparslan12 Mart 2014 03:06

    %35 i gecemeyecegi kuvvetle muhtemeldir sonucta bu ulkede yadsinamayacak bir cemaat kitlesi var ve bu kitle oylarini bu zamana dek akp den yana kullandi simdi bu kitle nin buyuk kismi oylarini akpden cekecek ve hoca efendileri hangi zat i uygun gorurse ona verecekler .bu durumdada akp de ciddi bir oy kaybi olacak cemaatciler disinda yurdum insanindanda akp ye oy verip son olaylardan sonra vicdaninin sesini dinleyip donecek olanlarda var yani bu durumda en fazla %35

    YanıtlaSil
  20. aciklanacak turplar ile ters orantili olacaktir:

    1-oslo gorusmelerinde guneydogu icin rte'nin pkk'ya verdigi federal yapi sozu. rte-apo gorusmesi ve rte'nin apo'yu ovmesi (oylar'in 1/5'i mhp'ye)

    2-muhsin yazıcıoğlu'nun oldurulmesi icin rte'nin talimat vermesi (rte:kaldırın bu muhsin pezevengini artık herşeyimizi mahvetti) (parti tabaninda buyuk sok ve geri kalan oylarin 1/5'i bbp ve saadet'e)

    3-nadire ickale-rte, nil demirkazik-rte asklari (sesli ve goruntulu) (yakinda cikar)

    4-suriye-mısır-filistin-cezayir-tunus-libya'da el kaide ve diger terorist orgutlere rte'nin verdigi destek (malesef yurt icinde cok fazla etkisi olmaz, ama yurtdisinda ses getirir.)

    5-abdullah gul'ün tsk'ya kurulan kumpasta koordinator olmasi (ucu cemaat'e uzandigi icin cikmayabilir ama gul'un yeniden secilmesi ihtimalini bitirir.)

    6-sümeyye'nin amerika'da iken erkek arkadaşıyla olan goruntuleri (magduriyet yaratacagi icin cikmayabilir)

    7-akp'lilerin iran'li hatunlarla muta nikahi altinda yaptiklari (3 ile beraber garnitur)

    8-israili bombalamak için muhammed mursi'ye para ve istihbarat destegi (abd'de ses getirir.)

    1,2,3 ciktiktan sonra (cikarsa tabi) olacaklari tahmin bile edemiyorum. ama sallayayim da tam olsun. rte yuksek perdeden konusmaya ve elindeki tum imkanlari kullanip kumpas demeye devam eder. secimden de yuzde 25 civari oy alir. bunlar cesitli nedenlerle aciklanmazsa sahte oy pusulalari dahil yuzde 35 olur bence.

    YanıtlaSil
  21. istanbul ve ankara'yı kaybetmesi durumunda, yüzdelik dilimin pek de önemli olmadığı rakam veya sayı neyse işte...

    YanıtlaSil
  22. ak parti'ye oy veren insanlara göt kılı, orospu çocuğu vs vs. şeklinde ağız dolusu küfür edilmeye devam ettikçe %40 'ın altına pek düşmeyecektir.

    realist mode: on;

    ortada belli sayıda seçmen var ve bunların çok önemli bir kısmı ak parti seçmeni. başka bir parti iktidara gelmek istiyor ve takdir edersiniz ki bu insanların oylarını almadan iktidara gelmesi matematiksel olarak imkansız. sözlükteki çoğu insanın yaklaşımıyla bu seçmenlerin kapısını çaldığımızı farz edelim bakalım nasıl oluyor;

    +merhabalar, biz sizin hırsızları destekleyen, cahil, göt kılı orospu çocukları olduğunuzu düşünüyoruz ve sabah akşam ananıza ve bacınıza sövüyoruz. ama bizim partiye oy verirseniz sizi orospu çocuğu kişiliğinizden kurtaracağız. tam bir arınma vaad ediyoruz.. ne dersiniz?

    - ???

    kulağınıza hoş geliyor mu? kin ve nefretle oy düşürüleceğini zannetmek işte böyle bir şey. nefret ettiğiniz ancak sizin kadar bu ülkenin vatandaşı olan, siz aynı havayı solumaktan utanıyoruz deseniz de aynı havayı soluduğunuz ve sizin beğenmediğiniz (beğenmek zorunda da olmadığınız, neticede siyasi seçim bir özgürlüktür) partiye oy veren bu ülke yurttaşlarının oyunu almadan ak parti' nin oylarının belli bir seviyenin altına düşmesini beklemek ahmaklıktır. partiler halka (sadece kendinizi halk sayıyorsunuz ama kayseri'nin köyündeki amca da halk) kendilerini ifade etmedikçe, kapı kapı dolaşıp iktidarın hatalarını tek tek anlatmadıkça bu böyle olmaya devam edecektir. tabi halktan değil de bürokrasiye çöreklenmiş bir yapıdan medet ummak daha kolay geliyor olabilir. ama o yapı yarın bir gün başımıza en büyük çorabı ördüğünde kimse ağlamasın.

    edit: bu entry bile mesaj kutuma küfür gelmesine sebep olduysa, cidden durumunuz vahim gençler. "halk için halka rağmen" temalı, bol küfürlü mücadelenizde başarılar diliyorum.

    YanıtlaSil
  23. olum gerizekalımısınız siz. hala akpye %40 oy çıkar %42 oy çıkar diyorsunuz. akitleri ayrı tutarsak geriye kalanlar galiba stockholm sendromuna tutulmuş. o değil adamların propoganda çalışmalarına yardım ediyorsunuz. nasıl olsa bunlar gelecek gerzekliğiyle. oyum boşa gitmesin mallığıyla.

    mhp nin 2. parti olduğu zaman aldığı oy oranına bakın. o oyların ne kadarlık kısmı akp ye kaymış hesaplayın. işte akp o oyların hepsini kaybetti. bu bir.

    genel seçimlerde mhp ye yerel seçimler akp ye oy veren yüzbinlerce insan var. o insanlar bu yerel seçimlerde siksen akp ye oy atmayacak. teröristle pazarlık yapan çıkıp megir megriye ağlayan tiplere hangi milliyetçi oy verir lan salaklaşmayın.

    akp %30 u göremeyecek bile burda hala adamlara yardımcı olan dallamalar var. yapmayın amk. hiç mi bir şey öğrenmediniz bu zorbaların diktatörlüğünden.

    YanıtlaSil
  24. anar adli akp anket sirketi bile chp'nin mart ayindaki oyunu 30.1% hesaplamis. ama sozlukte "chp 35% alacak" diyen kimse yok, nasil bir sartlanmistik lol. bu kadar objektif olmaz zorunda degilsiniz degerli sozlukculer.

    akp'nin alacagi oy: 31-33
    sex ya da suikast kasedi gelirse 20'lere iner

    YanıtlaSil
  25. unutulan bir detayı vermek istiyorum bu saçimde sadece merkez ilçeler değil bütün ilçe ve köyler büyükşehir için oy kullanacaktır. belki akp 2009'a göre daha düşük oy alacaktır genelde ama daha önce alamadığı illerin belediyelerini alabilecektir, zaten yeni getirilen büyükşehir yasasının amacıda budur.

    genel tahminim %34 oy oranı.

    29 büyükşehir'den izmir, istanbul, aydın, mersin ve muğla haricindekileri alacaktır.

    akp'nin en büyük sürprizi istanbul'u kaybetmek olacaktır. ama asıl hedefine ulaşacaktır. akp'nin bu yasa ile asıl hedefi izmir değil eskişehir'dir. çünkü eskişehir şuan da örnek teşkil edilecek kadar güzel yönetilen bir chp belediyesidir. izmir'e muğla'ya aydın'a karalama propagandası yapabilirler pek çok şekilde eleştirebilirler ama asla yılmaz büyükerşen ile baş edemezlerdi. akp eskişehir kalesini düşürerek batıya açılan kapı olarak eskişehir'i kullanacaktır. yavaş yavaş bir sonraki hedef ise izmir olacaktır ama akp; cemaat, rüşvet operasyonu ve gezi olaylarını hesaba katamadı ve büyük yara aldı belki de istanbul'u bile kaybedecek ama büyükşehir yasası ile amacı olan eskişehir'e ulaşacaktır. eskişehir kırsalından gelecek oylar ile merkezden gelen oylar birleşerek maalesef yılmaz hoca'yı devirecektir. şu an için bu planı bozabilecek tek şey eskişehir kırsalındaki muhafazakar ve milliyetçi oyları bölecek olan apo ya da muhsin yazıcıoğlu tapeleridir. bekliyoruz bakalım turpları.

    YanıtlaSil
  26. 31 mart sabahı farklı bir güne uyanacağız. bakmayın oy oranı düşmeyecek diyenlere. neden böyle konuşuyorum? çünkü artık akp'nin dürüst siyaset ayağı bitti halkın gözünde. içinde vicdan olan oy vermeyecek ve inanıyorum bu ülkede mağdur edebiyatının prim yapması insanının vicdanlı olmasındandır. inanmazsan at fav'a bekle. dediydi dersin.

    YanıtlaSil