Blogger tarafından desteklenmektedir.

Blog Arşivi

En Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

GİB Vergi Borcu Sorgulama


Vergi borcu sorgulama başlıklı yazımızda vergi borcunuzu nasıl öğrenebileceğinizi görsel yardımıyla açıklayacağız. Öncelikle vergi dairelerinin Maliye Bakanlığının bağlı kuruluşu Gelir İdaresi Başkanlığı (kısaca GİB) altında çalıştıklarını belirtelim. Dolayısıyla vergi borcu sorgulama işleminiwww.gib.gov.tr üzerinden gerçekleştireceğiz. Bu yazımızda anlatacağımız adımları izleyerek MTV borcu, öğrenim kredisi borcu,  araç borcu, trafik cezası borcu, harçlar vb. birçok borcu sorgulama işlemini yapabilirsiniz.


Vergi borcunuz varsa vergi affı ile ilgili yazılarımıza göz atın: Vergi Affı 2016


Vergi Borcu Sorgulama Görüntülü Anlatım


Basit Yöntem


Bu yöntem basit ancak çok ayrıntılı sorgulama yapmanıza izin vermiyor. Ayrıntılı sorgulama yapmak isterseniz bir altta yer verdiğimiz detaylı yöntemi deneyiniz.

1: Önce GİB vergi borcu sorgulama eski ekranına giriyoruz: https://intvd.gib.gov.tr/internetvd/template.jsp?page=IVD_MBBS_SORGU_LOGIN_AC

Ve aşağıdaki ekran görüntüsü ile karşılaşıyoruz. Bu ekrana kimlik bilgilerimizi girip "Tamam" butonuna tıkladığımızda borçlarımızı görebiliyoruz.


Detaylı Yöntem


Bu yöntem, basit yönteme göre daha zor olsa da daha detaylı sorgulama yapabilirsiniz.

1: Öncelikle GİB internet vergi dairesi sistemine bağlanıyoruz.

Bağlanmak için tıklayınız: https://intvrg.gib.gov.tr/

İnternet vergi dairesine bağlandığınızda aşağıdaki ekranla karşılaşacaksınız.



2: Vergi borcu sorgulaması yapabilmemiz için sisteme giriş yapmamız gerekiyor. Bu nedenle sayfanın alt kısmında "T.C. Kimlik No ile Giriş" kutucuğuna tıklıyoruz. 



3: T.C. kimlik no ile giriş seçeneğine tıkladığımızda aşağıdaki ekran görüntüsünde yer alan giriş formuyla karşılaşacağız. Giriş formuna kimlik bilgilerimizi girdikten sonra alttaki doğrulama kodunu giriyoruz ve son olarak "Giriş" butonuna tıklıyoruz.


4: Eğer bilgileri doğru şekilde girdiyseniz aşağıdaki görselde yer verdiğimiz internet vergi dairesi ana ekranını göreceksiniz. Bu ekranın sol bölümünde yer alan "Borç Sorgulama ve Ödeme" bağlantısına tıklıyoruz.


5: Bir sonraki ekranda aşağıda görülen yeni bir menü açılacak. Menünün alt kısmında yer alan "Genel Borç Sorgulama ve Ödeme" bağlantısına tıklıyoruz.


6: Genel borç sorgulama ve ödeme bağlantısına tıkladığımızda ekranın sağ kısmında T.C. kimlik numaramız çıkıyor. Altında ise hangi vergi tipini sorgulamak istediğimizi soruyor.


7: Vergi tipleri seçenekleri alttaki görselde yer alıyor. Eğer özel bir vergi tipini seçmek istemiyorsanız "Hepsi" seçeneğini işaretleyin. Örnek olarak hepsi seçeneğini işaretleyelim. Not: Gelir vergisi, KDV gibi vergi türleri mükellefiyet gerektiren vergilerdendir.


8: Hepsi seçeneğini işaretledikten sonra aşağıda göreceğiniz üzere "Sorgula ve Öde" butonu çıkacak. Bu butona tıklayarak vergi borcunuzu öğrenebilirsiniz.



GİB Vergi Borcu Sorgulama İle İlgili Hatırlatmalar

Yukarıda kısaca vergi borcu nasıl öğrenilir özetlemeye çalıştık. Vergi borcunuzu sorgularken en azından bir kere vergi tipini hepsi seçerek haberdar olmadığınız borcunuz bulunup bulunmadığını araştırmanızı tavsiye ederiz. Gib.gov.tr vergi ile ilgili konularda geniş bilgi içeriyor. İhtiyaç duyduğunuz bilgi ve araştırmaları sistem üzerinden yapabileceğiniz gibi bize de ulaşabilirsiniz.

Vergi borcu nasıl sorgulanır öğrendiğinize göre artık uygulamaya koyulabilirsiniz. GİB kullanışlı bir sistem yaptığından, yazımızdaki adımları takip ederek kolaylıklı vergi borcu öğrenme işleminizi tamamlayabilirsiniz. Kolaylıklar dileriz.

Linki Arkadaşlarınla Paylaş

URL: HTML link code: BB link code:
Haberin Kategorisi Ekonomide Olsun / Sorunun Cevabını Arıyorum konu Başlığı GİB Vergi Borcu Sorgulama. Bu haberi paylaşacağınız URL http://yenisozluk.blogspot.com/2016/09/gib-vergi-borcu-sorgulama.html. Teşekkür ederiz
Ditulis oleh: MemurSite.Com -

Belum ada komentar untuk "GİB Vergi Borcu Sorgulama"

Yorum Gönder