Blogger tarafından desteklenmektedir.

Blog Arşivi

En Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

Swift programlama dili nedir


Swift, Apple tarafından iOS ve OS X platformlarına yazılım geliştirmek için yazılan çok aşırı paradigmalı, derlenerek çalışan bir dildir. ilk şekilde WWDC 2014 konferansında duyrulmuştur. Swift Apple’ın Cocoa ve Cocoa Touch geliştirme çatıları ve Objective C ile yazılmış çoğu Apple ürünüyle birlikte çalışabilecek şekilde tasarlanmıştır.
Swift, iOS ve Mac uygulamaları geliştirmek için Apple tarafından oluşturulan yeni, kuvvetli ve kullanması pratik bir programlama
dili. ileri düzey geliştiricilere, son teknolojilerden yararlanan yeni nesil uygulamalar yaratmaları için gereksinim duydukları özgürlüğü ve yetenekleri kazandırmak için tasarlandı. Fakat Swift yalnızca bunu yapmakla kalmıyor; diğer herkes için de yepyeni olanaklarla dolu bir dünyanın kapılarını açıyor. Daha önce hiç kod yazmamış olsanız bile, Swift’i rahatça öğrenebilir ve kullanabilirsiniz. Böylece iyi bir fikri olan herkes müthiş bir şeyler yaratabilir.
Geliştiriciler, Swift’i ilk kullanıma sunulduğu andan itibaren benimsediler. Pek çok şirket Swift’i kendi uygulamalarını geliştirmek için kullandı. Bazıları ise Swift ile tamamen yeni uygulamalar geliştirdiler. Bu hızlı ve verimli program dili, gerçek zamanlı geri bildirim sağlamakta ve mevcut Objective-C koduna sorunsuzca bir biçimde entegre edilebiliyor. Böylece geliştiriciler yalnızca güvenli ve güvenilir kodlar yazmakla kalmıyor, zamandan tasarruf edebiliyor ve dolayısıyla daha varlıklı uygulama deneyimleri yaratabiliyorlar. Bu programlama dili Xcode programı kullanılarak yazılabilir.

Linki Arkadaşlarınla Paylaş

URL: HTML link code: BB link code:
Haberin Kategorisi Bilgisayar Hakkında Herşey / Teknoloji de Neler Olmuş / Telefon Haberleri konu Başlığı Swift programlama dili nedir. Bu haberi paylaşacağınız URL http://yenisozluk.blogspot.com/2016/09/swift-programlama-dili-nedir.html. Teşekkür ederiz
Ditulis oleh: MemurSite.Com -

Belum ada komentar untuk "Swift programlama dili nedir"

Yorum Gönder