Blogger tarafından desteklenmektedir.

Blog Arşivi

En Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

Ucuz uçak bileti alma ipuçları, ucuz uçak bileti nasıl alınır


Uçak bileti, otel ve araba kiralama fiyatlarını aynı platformda karşılaştıran uluslararası seyahat arama motoru Skyscanner’ın, son üç yıla ait seyahat verilerini inceleyerek hazırladığı Rezervasyon İçin En Uygun Zaman isimli kapsamlı rapor, en ucuz uçak biletini bulmak için en doğru rezervasyon zamanlarını analiz ediyor. Rapora göre en uygun fiyatlı uçak biletini bulmak için, tüm destinasyonlar göz önünde bulundurulduğunda, ortalama 27 hafta önceden aramaya başlamak gerekiyor ancak Türklerin %57’si geç rezervasyon yaparak en uygun fiyatları kaçırıyor. Raporda ayrıca Türklerin en çok seyahat ettiği ülkelere ait özel veriler ve bilet fiyatlarının tüm yıl boyunca nasıl değişiklik gösterdiği de inceleniyor ve uygun fiyata seyahat etmek isteyenler için çeşitli öneriler yer alıyor.

1. Erken Rezervasyon Yapın

Havayolları uçaklarda sadece sınırlı sayıdaki koltukları daha düşük fiyattan satarlar. Koltuklar biterse, fiyatlar yükselir! Havayolundan uçuz uçak bileti almanın en önemli sırrı erken rezervasyon yapmaktır. Birçok hava yolu limitli sayıdaki koltuklarını promosyonlu fiyatlardan satışa sunmaktadırlar. Promosyonlu koltuklar limitli sayıda olduğu için ucuz uçak biletialmak üzere ilk rezervasyon yapanlar haliyle daha ucuza uçmaktadırlar. Siz de bu limitli sayıdaki koltuklara erken rezervasyon yaparsanız daha ucuz uçak bileti alma sansınız artacaktır.

2. Cumartesi Kalış Kuralı

Gideceğiniz yönde(şehirde) en az bir cumartesi kalmanız halinde daha ucuz uçak bileti bulma şansınız artar. İş adamları ve resmi kurumlarda calışanlar daha cok hafta içi seyahat ettikleri için hava yolları hafta sonunda daha yüksek fiyatlar uygulamaktadır. Hava yolları hafta sonuda uçaklarını dolu tutmak için cumartesi kalışlarda daha uygun fiyat uygulamaktadırlar.

3. Hafta İçi Uçuşları Daha Ucuzdur

Çarşamba ve Perşembe ve Cuma günleri hareketli uçuşlar hafta sonu uçuşlarına göre daha ucuz fiyatlı olabilir. Bu uçuşlardan daha ucuz uçak bileti alma şansınız yüksektir.

4. Dönüş Kapalı Biletler

Gidiş-geliş tarihleri belli olan uçak biletleri daha ucuz uçak bileti bulma şansınızı arttıracaktır. Bilet satın alırken kesin dönüş tarihinizi belirleyerek uçak bileti satın alırsanız dahaucuz uçak bileti bulma şansınız artar.

5. Direk ve Aktarmalı Uçuşlar

Kesin olmamakla beraber direk (baska bir şehirden aktarma olmadan) olan uçuşlar daha uygun fiyatlı olabilir. Gideceğiniz yönde direk uçuş(lar) var ise ucuz uçak bileti arama motorumuzu kulanırken önceki ve sonraki bir kaç gün için de arama yaparak direk uçak olup olmadığından emin olun. Direkt uçuşlu fiyatlar ile aktarmalı uçuşları karşılaştırıp fiyatı ve müsait olan uçuşları kontrol etmenizde fayda olacaktır.

6. Seyahat Tarihi Esnekliği

Eğer seyahat tarihiniz esnek ise uçuş araması yaparken alternatif tarihleri de aramanız faydalı olacaktır. Bazı hava yollarında sadece seçtiğiniz tarih için fiyat yüksek olabilir veya seçtiğiniz tarihte değil de, o haftanın farklı tarihlerinde hatta bir sonraki veya bir önceki günde ucuz uçak bileti bulma şansınız daha yüksek olabilir.

 Uçak Bileti havayollarının yurtiçi ve yurtdışı uçak biletlerini alabilirsiniz. THY bilet fiyatları, Atlas Global , Sunexpress Bora Jet , AnadoluJet ve yurtdışından yüzlerce hava yolunun en uygun bilet seçenekleri hakkında bilgi alabilir, ve uçak bileti satın alabilirsiniz. Atlasjet Airlines 299.31 Turkish Airlines 313.31 Tarom 348.03 Swiss 368.10 Ukraine Intl Airlines 435.31 KLM Royal Dutch Airlines 577.31 Lufthansa 566.32 LOT Polish Airlines 630.88 Air France 833.11 Alitalia 788.38 Pegasus Airlines 766.08 Aeroflot 788.15 British Airways 1,521.20 Scandinavian Airlines 1,962.41

Linki Arkadaşlarınla Paylaş

URL: HTML link code: BB link code:
Haberin Kategorisi Ekonomide Olsun / Sorunun Cevabını Arıyorum konu Başlığı Ucuz uçak bileti alma ipuçları, ucuz uçak bileti nasıl alınır. Bu haberi paylaşacağınız URL http://yenisozluk.blogspot.com/2016/09/ucuz-ucak-bileti-alma-ipuclar-ucuz-ucak.html. Teşekkür ederiz
Ditulis oleh: MemurSite.Com -

Belum ada komentar untuk "Ucuz uçak bileti alma ipuçları, ucuz uçak bileti nasıl alınır"

Yorum Gönder