Blogger tarafından desteklenmektedir.

Blog Arşivi

En Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

Body yapanlar soru cevap bölümü

Bildiğiniz üzere body (body bulding) bir spor dalıdır. Ancak bu spor dalında yanlış hareketler beslenmeler oluyor. Bu sebeple sizlere spor salonları, carbomass, whey protein takvileri, steroidler, vitamin, mineral takviyesi, dambıl , ağırlık kaldırmalar hakkında tüm herşeyi burada bulabileceğiniz bir sayfa hazırlamak istiyoruz. Sizlerin yardımıyla tabi. Not: burada yazılması olası gıda takviyeleri veya hareketler vs. bilgileri gerçekleştirmeden önce doktorunuza danışın. sağlık en önemli şeyimiz.

Linki Arkadaşlarınla Paylaş

URL: HTML link code: BB link code:
Haberin Kategorisi Spor Köşesi konu Başlığı Body yapanlar soru cevap bölümü. Bu haberi paylaşacağınız URL http://yenisozluk.blogspot.com/2014/03/body-yapanlar-soru-cevap-bolumu.html. Teşekkür ederiz
Ditulis oleh: MemurSite.Com -

51 Yorum Yapıldı "Body yapanlar soru cevap bölümü"

  1. ilk benim :)13 Mart 2014 08:06

    Protein canlıların yapıtaşlarından. karbın temellidir. aslında hayatın özüdür. yaşam proteinle başlamıştır. tüm genetik kodlar, enzimler tüm sistemler tamamen protein zincirlerinin kontrolündedir. gıda olarak protein kaliteli besindir. proteini yüksek yağı ve karbonhidratı düşük gıdalar tercih edilmelidir. en iyi protin kaynağı yumurtadır. iyi haşlanmış yumurta hem ucuzdur hemde yüksek protein içeriğine sahiptir. et, süt ve süt ürünleri-yoğurt-, tavuk, balık hayvansal protein kaynaklarıdır. baklagiller - mercimek-nohut-fasulye-saya fasulyesi de başlıca bitkisel protein kaynaklarıdır.

    YanıtlaSil
  2. Protein vücut geliştirmeciler tarafından ihtiyaç duyulan en önemli besin. bir diğeri karbonhidrattır. ne var ki karbonhidrat günlük gıdalarla fazlasıyla karşılanırken, protein ancak çok özel bir beslenme programıyla veya besin takviyesine karşılanabilmektedir. beslenme programları çok masraflı olduklarından sporcular genelde besin takviyesini tercih ederler.

    YanıtlaSil
  3. Protein Tozları :

    Piyasada pek çok çeşitleri değişik markalar altında satılan bu ürünler, doğru kullanıldığı takdirde oldukça faydalı olabiliyor. Burada benim sizlere anlatacaklarım markalardan daha ziyade ürün çeşitleri üzerine olacaktır. Protein tozları adı üzerinde yüksek oranda protein içeren toz şeklinde ürünlerdir. Bu noktada dikkat edilmesi gereken çok önemli bir husus var. Satılan her toz şeklindeki ürün protein tozu değildir. Özellikle eczanelerde satılan ürünlerin büyük bir kısmı gerçek protein tozları değildir.Bunlar zayıflıktan dolayı kilo problemleri olan insanlar için üretilen karbonhidrat ve basit şeker oranı yüksek olan ürünlerdir. Protein oransal olarak %20 den fazla değildir. Bu tip ürünler kas kütlesini geliştirmeye yönelik spor yapan profesyonel yada amatör sporcular için değildir. Gerçek bir protein tozu minimum %70 oranında protein ihtiva eder.

    Niçin protein tozu kullanmalıyım ?

    Spor yapan birinin yapmayana göre daha fazla protein ve karbonhidrata ihtiyaç duyacağını sizde biliyorsunuzdur. Burada önemli olan nokta şudur : bu daha fazla karbonhidratı özelliklede proteini bir şekilde aldığınızı varsayarsak bunu nasıl aldığınızdır ? Protein oranı yüksek olan gıdalar et,süt yumurta vs vs, yüksek protein oranlarıyla beraber yüksek oranda yağ ve kolesterol içerir. Performansını artırmak isteyen bir sporcu, zayıflamak isteyen bir insan yada sağlıklı beslenmek isteyen birisi vücudun ihtiyacı olan temel besin maddelerini en düşük yağ ve kolesterol oranı ile almalıdır. Bu noktada aslında protein tozları yalnızca sporcular için değil, zayıflamak isteyen veya sağlıklı beslenmek isteyen herkes için faydalı olabilir.

    Fakat çok önemli bir konu vardır ki o da şu : Hiç bir zaman bu tip ürünler sizin asıl öğünlerinizin yerini tutmaz. Vücudun proteinlerden başka pek çok şeye ihtiyacı vardır. Aşağıda bahsedeceğim protein tozları bunları sağlayamaz. Dolayısıyla bu tip ürünleri öğün yerine değil, öğün aralarında takviye amaçlı kullanmanız gerekir.

    Piyasada satılan protein tozlarını sınıflandıralım :
    1- Soy protein
    2- Milk & Egg protein (Yumurta ve Süt proteini)
    3- Whey protein (Consantreted)
    4- Whey protein (Isolated)

    YanıtlaSil

  4. 1 - Soy protein :
    Adından da anlaşılacağı gibi soya bitkisinden üretilmiş yüksek oranda bitkisel protein içeren ürünlerdir. Not : Bitkisel proteinlerin biyolojik değerleri hayvansal proteinler kadar yüksek değildir. Vücut bitkisel proteinleri, hayvansal olanlarına göre daha zor sindirir. Bu nedenlerle fazla tercih edilmezler.

    2- Milk & Egg Protein :
    Yüksek oranda yumurta ve süt proteinleri ihtiva ederler. Bu proteinlerin biyolojik değerleri yüksektir. Yumurta ve süt tüketmeyi sevmiyorsanız iyi olabilir ama daha iyileri var. Okumaya devam edin.

    3- Whey Protein (Consantrated)
    Evet, yavaş yavaş ağır toplara gelmeye başladık. Peynirin mayalanması esnasında peynir altı suyu diye tabir edilen bir atık ortaya çıkar. Satılan çikolatalar ve bazı hazır gıdaların içeriklerine baktığınız zaman peynir altı suyu ibaresini görebilirsiniz. Pek çok alanda kullanılan bu malzeme, whey protein tozlarının ham maddesidir. Çeşitli işleme teknikleri ile %90 oranlarında protein içeren whey protein tozları ortaya çıkar. Biyolojik değerleri çok yüksek olan bu ürünlerin protein zincirleri yumurta proteini veya sütteki kazain proteinine göre daha kısadır. Not : Kısa zincirli proteinler çok daha hızlı sindirilir ve kana karışırlar. Ayrıca vücudun kendi üretemediği kesinlikle dışarıdan almamız gereken temel bazı amino asitler whey proteinlerde yüksek oranda bulunmaktadır. Ayrıca suya veya yağsız süte çok rahat karışır, kullanımı diğer protein tozlarına göre daha rahattır.

    4- Whey Protein (Isolated)
    Bu guruba girenler biyolojik değerleri en yüksek olan ürünlerdir. Isolated whey proteinler consantrated olanlarına göre daha çok filitrelenmiş ve işlenmiş ürünlerdir. Protein molekülleri aralarındaki bağlar daha kısa dolayısı ile sindirimi çok daha hızlı ve kolaydır. Fakat protein kalitesi olarak consantreted olanlarına göre pek bir farkı yoktur. Isolated whey proteinlerin en önemli özellikleri 10 dakika gibi çok kısa bir sürede sindirilmeleri ve özellikle egzersizden hemen sonra alınırsa daha fazla anabolik etki göstermeleridir. Bu özelliklerinden dolayı pek çok sporcu Isolated whey proteinlerini tercih eder.

    YanıtlaSil
  5. bugüne kadar doğal beslendim ama şimdi protein tozu kullanmak istiyorum. hangi marka iyidir? püf noktaları nelerdir? nelere dikkat etmek gerekir?


    yas 18
    boy 185
    kg 75

    kol 33
    gogus 96
    omuz 113
    on kol 29
    bel 85

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Optimum 100% Whey Gold Standart

      en beğenilen marka bu sanırım? bundan daha iyisi/uygunu vs yoksa bununla başlayacağım galiba . şu markalarda var bunlar nasıl?

      Whey Protein Tozları ;

      Muscletech %100 Premium Whey Protein Plus
      Muscletech Nitro-Tech Hardcore Pro Series
      Optimum Nutrition Gold Standard Whey
      Optimum Nutrition Platinum Hydrowhey
      Optimum Nutrition Platinum Hyrobuilder
      Universal Nutrition Ultra Whey Pro
      BSN Syntha-6
      Dymatize Iso
      All Stars ISO Tech 94
      Gaspari Nutrition MyoFusion Probiotic Protein
      Hardline Nutrition Power Pro
      Hardline Nutrition Whey 3 Matrix
      Dymatize Elite Casein Protein Rich

      Sil
    2. perfect zero carb ısopur..

      Analizi : 100 gr İçinde 30 gr İçinde
      Enerji Değeri 370 kcal 111.6 kcal
      Protein 90 gr 27 gr
      Karbonhidrat < 1 gr 0 gr
      Yağ 1.4 gr 0.4 gr
      Vitamin B3 9.13 mg 2.74 mg
      Vitamin B5 3.04 mg 0.91 mg
      Vitamin B6 1.01 mg 0.30 mg
      Vitamin B2 0.81 mg 0.24 mg
      Vitamin B12 0.50 µg 0.15 µg
      L-Carnitine 700 mg 210 mg
      Creatine Monohydrate 300 mg 90 mg
      L-Glutamin 200 mg 60 mg
      Taurin 100 mg 30 mg

      Sil
  6. Arkadaşlarımın birisi çilekli birisi de çikolatalı sipariş ettiler.Ürünleri tadına azıcık baktım.Çiklatalı belli bir süre sonra adamı bayar gibime geldi.Tadı güzel ama biraz ağır sanki.Gerçi herkesin zevki farklıdır.Ama çileklinin tadı çok hoştu.Tad olarak yorumlarım kendi gözlemlerimdir.Şimdi kullanan arkadaşların yorumunu yapmak isterim.Ürün şu an internette genellikle 140 lira ya satılıyor.Verilen rakama göre mucize beklemek sanırım abartı olur Verilen rakamın karşılığını veriyor ama sonuçta sınırlı bir etkiye sahip.

    Hardline markasını açıkcası içeriğinden dolayı alıyorlar burada.Buranın en eski salonlarından birinin sahibi yurtiçi üretilen bu ürünlerde domuz yağı ve katkıları kullanılmadığını,ancak yurtdışı markalarında bunları kullanıldığını ve kullanılma ihtimalinin yüksek olduğunu belirtti.Bu yüzden millet de genellikle Hardline veya Tr-Power tercih ediyor mecburen.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet haklısınız bu sebeple yerli markalar daha çok tercih ediliyor halbuki diğer markalarda da domuz yağı ve katkılarının kullanıldığını sanmıyorum..

      Sil
  7. Protein tozu bence günümüzde kesinlikle kullanılması gereken birşeydir.Çünkü besinlerin değerleri o kadar çok düştü ki artık vücudumuzun ihtiyaçlarini karşılıyamaz olduk.Özellikle de body&fitness la uğraşan arkadaşlar için.

    Tabii ki herşeyi düzgün ve gerektiği kadar kullanmamız lazım.Günlük protein ihtiyacınız 200gr ve üzeriyse protein tozu kullanmanızı öneririm.Dikkat etmeniz gereken bir şey de protein tozunu sütle mi yoksa su ile mi kullanıyorsunuz.Çünkü suyla karıştırıp içmeniz daha çabuk kaslara aktarılmasını sağlar bu yüzden ağırlık çalışmalarınız içinde veya bitimin de suyla karıştırıp içmenizi öneririm.Zaten günde 2 kere içmeniz yeterlidir.Asla protein tozunu besin yerine koymaya kalkıpta besinleri atlamayın.Örneğin;

    1.ÖĞÜN;Sabah kahvaltısı yaptınız

    2.ARA ÖĞÜN;Sütle hazırlanmış PROTEİN TOZU

    3.ÖĞÜN; Öğle yemeği

    4.SPOR; Ağırlık çalışmanız içinde ve sonrası Suyla Hazırlanmış PROTEİN TOZU

    5.ÖĞÜN;Akşam yemeği

    Şeklinde kullanabilirsiniz.Fakat ara öğün gibide düşünülmemelidir.Sadece örnek gösterdim.

    YanıtlaSil
  8. 4-5 Aydır optimum whey protein tozu kullanıyorum ve bitmesine az kaldı açıkcası çok gözle görülür bir farkla görmedim bu arada kullandığım sırada sporu hiç aksatmadığımı genel olarak beslenmemin düzgün olduğunu belirtiyim dediğim gibi çok faydasını görmedim gibi hissediyorum belkide bana öyle geliyor birde şu durum var protein tozu sadece spor yaptığım günlerde spordan hemen sonra tükettim genel olarak. Şimdi ise dediğim gibi bitmek üzere ve yeni arayışlara yöneldim biraz öncelikli sorum protein tozu mu aminoasit mi arada ki farklar neler hangisi daha faydalı ve marka önerileri bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim aldığım ürünü yine spordan sonra kullanmayı planlıyorum mecbur kalmadıkça diğer günler kullanmayı düşünmüyorum şimdiden yardımlarınız için teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili sporcu dostum , Ben istersen kendı fotograflarımı atarım sana gelişimi değişimi görebilirsin zaten mart ayında before after konumu açacagım buraya fakat benden tavsiyeler su yonde olacak :

      Whey proteini antremanlarından sonra kesınlıkle kullan cunku vucudun yıktıgı kası ancak o sekılde ve okdr hızlı toplayabılırsın. bunun için onerim içinde 6.6 gram BCAA bulunan Ultimate ProStar ( çileklisi muhteşem ama çikolatada cok hoş )

      sonra ki tavsıyem ise EĞER agır bır antreman yapıyorsan ve ertesı gun sağlam ağrılar ile uyanıyorsan güzel bir amino asit almanı tavsıye ederim bu ağrıların en azını cekersın. bunun içinde önerim Kompleks amınolar yanı içinde her cesıt amıno olanlar. marka dersen Gaspari Aminomax8000 ben aldım kullanıyorum soyledıgım ıkı uurunude gercekten faydalı oldular. aminomax her tablette 2000 mg amıno var 4 tablet 1 servisi bizim bir iki tanıdık 5 tablet alıyorlar antreman sonrası 70 gun 70 tl diye hesapladılar gayet uyguna geliyor gunluk 1 tl de .

      Sil
  9. Standart Protein Tozları Zararlı Mı?13 Mart 2014 08:24

    Arkadaşlar bu yaz vücut geliştirmek istiyorum ancak protein tozu da kullanıp hızlanmak istiyorum.Elbette bir uzmanın kullanmamı söylediği ölçüde kullanacağım ancak sporu bırakınca karaciğer yağlanması ve göbek yapıyor diyorlar doğru mudur bir çok zararı daha varmış ama ben inanmıyorum çevremde 3-5 arkadaşım kullanarak fitness yapıyor güzel vücutları oldu ama bi zararını gördüklerini söylemediler sizce zararlı olduğu ne derece doğru?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. UltravioleTT13 Mart 2014 08:25

      spordan önce veya hemen sonra kullanmaktan bir sakınca görmüyorlar, spordan önce tavsiye ederim yaptıklarına sen bile inanamazsın

      Sil


    2. kesinlikle kullanmayin.yan etkileri çok fazla.genellikle spor salonlarinda çok fazla teşvik ediliyor.ve nedense hiç yan etkilerinden bahs edilmiyor.onlarin yaptiği vucut zaten görüntü sadece.biiraktiğiniz andan itibaren hem yan etkileri artiyor hemde eski vucut görünümünüzün kalmasi imkansiz.ben de eskiden çok gittim böyle salonlara insan vücüdün hizli gelişmesini istiyor,erken iyi bir görüntü kazanmasini istiyor ancak çok dikkatli olmak lazim.Bir şeyi lizlandirayim derken kökten yavaşlamamak için.yine de kullanmayi düşünüyorsaniz bence kesin bir diyetisyen yada bir doktora danişin derim.

      Sil
    3. Adı üstünde protein tozu ,vücuduna protein alıyorsun satılan aminoasitlerde var zaten vücuda giren protein aminoasitlere kadar parçalanlıyor.Ama öyle stereoid falan kullanırsanız sorun olur protein tozunu kesince yerine bol protein ağırlıklı besinler tüketirseniz kaslar sönmez.

      Sil
    4. sehir efsanesi.

      hiçbir zararı yok kesinlikle. zaten dikkat edersen bunu diyenler spor yapmayanlardır çevrende. hertarafi yag baglamistir genelde. sanada vucut gelistirmeyesin diye kıskandiklarindan veya bilmediklerinden kullanma derler. yoksa bunu tüm dünya kullanıyor. eğer zehir veya öldürücü birşey olsaydı zaten bu markalar tüm dünyada satılıp, avrupa ve amerika dahil sağlık bakanlıkları tarafından onaylanmazdı.(oralarda bu onaylari almak ülkemizden 40 kat daha zordur) ve tüm bunlara rağmen inanmiyorsan git bir ölcek iç ve ardindan kan ve idrar testi yaptir doktora bak bakalim ne diyecek sana? hayirdir vitamin minaral ve protein aminoasit degerlerin iyi çıktı diyecek. at gibisin massallah diyecek. b12. b6 vs

      ha nasıl zarar verir?

      bu ve bu gibi urunlerde kollestrol vardir. eger kalp ve kalple ilgili sıkıntıların varsa (kollestrol, tansiyon, damar tikanmasi, kalp buyumesi, kalp ritm bozuklugu) gibi saglik problemlerin varsa veya genetigin bu ürünleri kabul etmezse vücut tepki yapabilir. o yuzden kullanmadan once bir kardiyologa gidip kalbine baktirmanda fayda var. ve çok fazla içersen karacigeri yorarsin. orasi ayri. ama o zaman bile birşey olmaz. vucut ishal olarak bunun fazlasini otomatikmen disari atar anlarsin zaten. ayrica karaciger yaglanmasi falanda hikaye. karaciger yaglanmasi olmasi icin aşırı bir sekilde yagli seyler yemen gerekir ki bu urunlerde yag orani %1-5 yani. mesela ne gibi şeyler yersen olur: kuyruk yaglari, kebaplar, fast food vs cok yersen olur karaciger yaglanmasi. bunlarla olmaz. ha olandada zaten emin ol hiç cardio yapmiyordur. anca fast-food yiyip, duzensiz agirlik kaldirip, sporu cardiosuz yapiyordur. unutma bunlar steroid veya horman grow gH falan degil. sadece supplement yani besin takviyesi. amerikada insanlar bunu cocuklarina sutle karistirip veriyor gelisme caginda cocuk daha guclu atledik olsun iyi gelissinler diye.(amcamlar, dayimlardan biliyorum)

      son olarak şunu söyleyeyim. iddia ediyorum eger bunlari kullanmazsan zaten o resimlerde gordugun mukemmel vucutlari yapman İMKANSIZ!!. zaten onlar sadece bunlarla da yapmıyor. bunlar + üstüne steroid kullaniyorlar. haberin olsun sadece bilgilendireyim dedim. agzi olan konusmuş da yine de..

      Sil
    5. böbreklerde ve karaciğerde sorun teşkil edeceğinden kullanılması tavsiye edilmez. zaten yeterli kiloya sahip kişilerin kullanmaması gerekiyor. protein ağırlıklı besinlerle protein ihtiyacı giderilebilir.

      Sil
    6. erşeyin fazlası zararlı olduğu gibi protein tozunun fazlasıda zararlıdır.
      aminoasit içeren protein tozları sayesinde kısa sürede kas olarak kilo alan arkadaşlarım oldu, ancak çoğunda böbrek rahatsızlıklarına tanık oldum, en güzeli doğal olarak proteini yiyeceklerden almak ve bu şekilde vücut geliştirmekdir, böylece spor bırakılsa dahi uzun yıllar kaslar kendini muhafaza eder.

      Sil
    7. şahsıma sorulacak olursa yoktur. şimdi bir mantıklıca beni dinleyin canlarım. ben fitnessı 1.5 yıldır yapan bir insan oğluyum, ilk 1 yıl protein tozu kullanmadım. neden çünkü zararlı olduğuna inandım, bunun yerine ne yaptım peki? öküz gibi süt içtim, öküz gibi lor peyniri yedim. türkiyede ebesinin amı kadar pahalı protein tozunun masrafının 2 katı 3 katı tuttu aylık protein ihtiyacımı karşılayacak meblağ. ne oldu peki? sütten gelen ekstra karbonhidrat, yoğurttan gelen yağ derken sixpackler yalan oldu hep. son 6 aydır protein tozu kullanıyorum, haftada bir gün dilediğim gibi yediğim günüm var. protein tozu da kullanmıyorum o gün ve her şey harika. faydaları:

      dediğim gibi hayvan gibi fiyatı olmasna rağmen wheyin türkiyede, cebimden çıkan meblağ azaldı.

      spor sonrası külfet ortadan kalktı. önceleri spordan sonra bi litre süt+lor peyniri+meyve karıştırıp içeceğim derken anam ağlıyordu. şimdi yarım lt su+toz tamamdır.

      sixpackler ellerinizden öper.

      size bir de başka bir söyleyeyim. benim kız kardeşimin ufak bir hastalığı var ve 19 yıl boyunca diyetisyenlerle diyalog içinde kalmak zorundaydı.(kiloyla alakası 0, dolayısıyla fitnessla bağdaştırabilirsiniz) ve doktoru ona 1 yıl önce protein tozu yazdı kullanması için. anlayacağınız protein tozu ek bir besin ve ben bizzat diyetisyeniyle konuştum bu konuyu. sonuç wheyin lehine.

      kış başında hasta olmamak için eczanelerden aldığımız, 10 kilo mandalinanın veremeyeceği miktarda c vitaminini tek bir tablette veren şeylerden hiçbir farkı yok yani. mantıklı bir açıklama getirdiğimi düşünerek entryi sonlandırıyorum.

      ayrıca protein tozu zaten kas yapmaz? henüz temel şeyleri bilmeyenlerin protein tozu konusunda ahkam kesmesi komik. protein tozu kas yapmaz, spor yapınca da yağlar kasa dönüşmez arkadaşlar, mekikle yağlar erimez, bench press çalışmadan göğüs kası yapılmaz gibi şeyleri belleyin artık.

      Sil
    8. sigara, alkol kullanıp protein tozu zararlıdır, onun yüzünden ölenler varmış diyenlere selam olsun öncelikle. evet tamamen zararsızdır denilemez ama aşırıya kaçmadan kaliteli ve onaylı ürünleri yaptığınız spora göre bol su ile tüketilmesinde pek bir sakınca yoktur. evet karaciğere zarar verebilir ama alkol nereye zarar verir diye de araştırmak gerekir öncelikle.

      Sil
  10. Serbest Bench Presste kaç kg kaldırıyorsunuz ?13 Mart 2014 08:27

    Lütfen sallama değerler yazmayalım.Ek bilgiler de verilebilir yorum yazılabilir.Başlarken kaç kgde başladandıgı da yazılabilir güçteki gelişimi görmek adına.Ben henüz yeni başladığım için bişey kaldıramıyorum zaten ama kim ne kadar sürede kaç kg seviyesine gelmiş ortalama bir referans örneği olması açısından alttaki şablondaki şekilde durumunuzu yazabilirsiniz.Makinada değil de Serbest ve Flat bench pressteki değerleri yazıyoruz.Kaç aydır spor yaptıgımızı mutlaka yazalım fikir vermesi açısından.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Serbest Bench Presste kaç kg kaldırıyorsunuz ?13 Mart 2014 08:27

      Vücut ağırlığınız: 65 kg (ektomorf)
      Kaç aydır antreman yapıyorsunuz: 1.5 ay (Bench press başlayalı 15 gün oldu)
      Barın ağırlığı dahil olmak üzere Serbest Flat Bench Presste ağırlık ve tekrar sayısı: 50 kg ile 6-7 tekrar , 45 kg ile 9-10 tekrar civarı

      Sil
    2. 60 kg / 3x8 / 31X0 tempo. Geçen gün bu şekilde çalıştım. Bu tempoyla full range of motion yapınca gerçekten çok zorluyo.

      Sil
    3. 65kg 4x8-10 flat
      ektomorf 80kg

      Sil
    4. ClassımDeğilsin13 Mart 2014 08:28

      ektomorf; kg 65
      düzenli 8 aydır yaparım.

      serbest bench 75 kg 6 tekrar.ama şu an programımı değiştirdim en fazla 60 kg basıyorum.10 tekrar

      Sil
    5. yigit_tecimer13 Mart 2014 08:29

      Barın ağırlığı dahil olmadan 75kg 3 set 10 ar tekrar, duruma göre son seti 80kg ile de yaptığım oluyor.

      Kilom 66

      3 sene oncesinden 7 ay kadar alt yapim var, yeniden baslayali da 1 sene oluyor

      Sil
    6. Barın ağırlığı dahil 41kg 3X12-10-8

      78kg-endomorf ,1 hafta oldu başlayalı...

      Not: Plakaların hepsini takdığımda ağırlık bu oluyor, şu anda daha fazlasını da kaldırabileceğimi sanmıyorum

      Sil
    7. Alt yapı yok ilk deneyimim 5.aydayım
      60 kg basıyorum barın ağırlığı dahil 8x4
      Ektomorf kilo 70

      Sil
    8. Vücut ağırlığınız:
      65 kg (ektomorf)

      Kaç aydır antreman yapıyorsunuz:
      18 ay

      Barın ağırlığı dahil olmak üzere Serbest Flat Bench Presste ağırlık ve tekrar sayısı:
      3 Set yaparsam 20*12 tekrar - 40*10 tekrar - 60*8 tekrar (Son sette , zorlandığım zaman yardım alıyorum)

      Sil
    9. Bu haftaki göğüs antrenmanımda ağırlığı arttırıp tekrar sayısını düşüreceğim. Biraz da öyle deneyeyim bakalım.

      170 boy, 65 kg'ım hocam. 5 aydır salondayım ama pek efektif kullanamadım bu süreyi. öğrenci evindeyim uyku ve beslenme düzenini bi oturtamadım. yine de memnunum gidişattan. spor yapmak gerçekten zevkli oluyor. keyif alarak yapıyorum

      malum pek boy olmadığı için bacağa ağır girmek istemiyorum. fazla kalınlaşması benim için iyi olmaz. ayrıca biraz kilo fazlam olduğu için çok tekrar az ağırlık yapmaya çalışıyorum.

      leg extension 30 kg ile 4 set yapıyorum. tekrarlar 25, 20, 15, 15
      leg curl 50 kg ile 4x20
      leg press 100 kg ile 4x25

      bunların haricinde;
      hack squatı makine de 50 kg takarak yapıyorum 4x16
      launge iki adet 5 kg lık plaka ile 4x20

      bacak antrenmanım bu şekilde.

      Sil
  11. HİT KARDİYOMU YOKSA İNSAİNTY WORKOUTMU ?13 Mart 2014 08:32

    Merhaba , kalori yakma açısından HİİT Kardiyomu yoksa insainty antremanlarımı ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Insanity de bir HIIT turudur. Amac kilo vermek / definasyonsa farketmez. Onemli olan gunluk kalori ihtiyacindan daha az yemektir. Insanity bence cok abartilmis bir programdir. Yuruyus bandinda rahatlikla HIIT yapabilirsin mesela 1-2 dakika depar pesinden 1 dakika kosma ve bunu yapabildigin kadar tekrarla. (h)

      Sil
    2. Insanity ShaunT. tarafından yapılmış bir HIIT türüdür. Al sana insanity'ye benzeyen birkaç HIIT vidyosu.. Aklına gelebilecek her türlü hareketi birleştirerek veya koşu, ip atlama, boks, kürek, eliptik, bisiklet vs...... HIIT kardiyo yapabilirsin. Olayın özü antremanı bir şiddetli(hızlı) anaerobik - bir hafif(yavaş)dinlenme şeklinde yapmak.

      https://www.youtube.com/watch?v=NGhZUc00YhE

      https://www.youtube.com/watch?v=IvDqdwbHyq8

      https://www.youtube.com/watch?v=QWuxa_aMZZA

      Sil
  12. Kilo alamıyorum13 Mart 2014 08:40

    15 yasında 1.85 boyunda 61 kıloyum. evde gunde yaklasık 100 sınav 100 mekık ve yaklasık olarakta her kol ıcın 50 kere 7 kılo dumbell kaldırıyorum zayıf oldugum ıcın karbonhıdrat tozu denemek ıstıyorum acaba hangı marka almalıyım onerılerınızı alabılırmıyım ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kilo almak için karbonhidrat tozu değil de gainer almanı öneririm, karbonhidrat tozu daha çok pre-workout için kullanılıyor yani antremanda güç vermesi için.

      Boyuna ve kilona bakarsak vücut yapın ektomorf olmalı, yani çok zor yağlanan ve çok zor kas kütlesi kazanan bir vücut yapısı. ayrıca bu tür vücutlarda metabolizma hızı çok fazladır o yüzden çok yediğini düşünsen bile vücut hepsini yakıyordur.

      Her gün 100 mekik 100 şınav ve 50 tekrar kol çalışırsan gelişmek yerine olan kaslara da zarar verirsin.

      Kaslarına dinlenmeleri için süre tanı, dinlenirken gelişim olur.

      Sil
    2. kahvaltıda yaklaşık yarım ekmek domates bal kaymak 1 2 parça peynır 4 5 salam zeytın 2 çay
      öglen: okulda oldugum ıcın yemekhaneden ne cıkarsa ev yemeklerı cıkıyor her zaman 1 corba ve pilav ve nohut et vs
      14.00-15:00: biskuvı çikolata vs abur cubur
      17:00:yıne ev turlu fasulye pilav makarna gıbı ve yaklasık 2 bardak kola
      19:00: 1 portakal 1 mandalına 1 muz gerıye kalan saatlerdede abur cubur

      Sil
    3. body sporuyla uzun süre ilgilenen ve ilgilenmekte olan birisi olarak cevap verim, evet kilo alırsın ama spor yapmadan alınan karbonhidrat ve türevleri, sağlığına zarar verir sonuçta sporsuz alınan maddeler direk yağ yapar ve metabolizmanı olumsuz yönde etkiler spora başlayanlara bile 6 ay yada 1 yıl geçtikten sonra kullanmaları önerilir, spor salonunların çoğunda ilk ay direk tavsiye ederler ama bu yanlış genelde çoğu kuruluş maddi tarafına bakar, ama sana önerim eğer kullanıcaksan kaliteli markalardan al

      Sil
    4. ben nitrofull karbonhidrat tozu kullandım (spor salonuna gitmeden kullanmayın) boyum 1.72 kilo 51~52 arasıydı il başta yemek programı yaptılar tabiri caiz se öküz gibi yiyordum fakart kilo normal insandan kat ve kat az alıyordum sonra bana kardonhidrat almamı soylediler aldım 2 kg lık bunu düzenlik tüketen ve o yemek programına devam eden biri yaklaış 15 kg alıyormuş bende 5 kilo gibi bişey oldu bayada tuzluydu parası bu benim bünyeme özgü bişeymiş galiba başkalrı oldukça kilo alıyo ilk başta dediğim gibi spor salonuna gitmeden kullanmayın yoksa yağ olarak alıyorsunuz kilonuzu ;)

      Sil
    5. Günlük enerjin için gereken karbonhidrattan fazlasını aldığında vücutta protein yada yağa dönüşüp depo edilebilir bir kısmı da vücut dışına atılır. Vücut geliştirme amaçlı kullanacaksan uygun olan kilo aldırıcı "Protein tozu" dur. Zira karbonhidrat yağ olarak depo edilebilir. İstenmeyen bir durumdur.

      Sil
    6. harline progainer 4.5kilo 2 adet devirdim.11 kilo aldım yağ olarak. kesince de geri verdim. Yani gereksiz birşey. 1 karbonhidrat porsiyon alacagına 2 tabak makarna ye

      Sil
    7. adı karbonhidrat tozu olarak anılsa da sadece karbonhidrat içermezler, içerlerinde bir miktar da protein bulunur. zaten aksi halde çok fazla fayda sağlayamayacakları gibi çok da talep görmezlerdi zira proteinlerin aksine karbonhidratları tek başına bol miktarda almak gayet kolaydır; bir tencere pilav ya da makarna yaparsınız, oturur hepsini yersiniz konu kapanır.

      Sil
    8. protein tozu ile karışık olanlarının fiyatları pahalıdır çünkü protein ile karışık karbonhidrat tozları (ki jargonda weight gainer oalrak geçer) içeriğinde ihva eden protein %50 protein - %50 karbonhidrattan dolayı aşırı derecede pahalıdır ve resmen protein tozu muamelesi görürler... ( en azından ülkemizde öyle amerika ile karşılaştırdığınızda 5 kiloluk tozların " karbonhidartın maksimum piyasa değeri budur abi " denilerek 45 - 50 dolardan daha fazla olmadığını görürsünüz)...

      eğer yeterli proteini alıyorsanız fakat kilo alma probleminiz var ise ( ki günde ortalama olarak 200 - 250 gram et yeterlidir ) yurdumun akıllı geçinen şark kurnazı supplement satıcılarından dürtüklenmeden kaçmanın yolu maltodekstrin tozu kullanmaktır. maltodekstrin tozu sırf karbonhidrattan oluştuğu için daha ucuz ve daha etkilidir.

      Sil
  13. Doğal Yollarla Erkeklik hormonu artırma13 Mart 2014 08:55

    Erkeklik hormonunun Kas inşasında çok kilittaşı olduğunu biliyoruz.
    Bazı hareketlerle,yiyeceklerle,farklı yollarla vb. yani doğal yollardan erkeklik hormonunu arttırmak mümkün mü?
    Erkeklik hormonu artarsa kas oranı artar mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. squat, deadlift gibi compound hareketler testoyu arttırır
      çinko testoyu arttırır

      Sil
    2. Kaliteli yağ alın,fındık yiyin,zeytinyağı ve omegalarda testo arttırımı için önemlidir. Squat,Deadlift,BenchPress,MillitaryPress hareketlerini ağır kilolar girmeye önem gösterin.

      Sil
    3. İyi ama arkadaşlar bir süre sonra testesteronun dht ye dönüşüp erkek tipi saç dökülmesine sebep olacağını unutmayın, sonra forumda saçlarım dökülüyor onu mu kullansan bunu mu kullansam diye dolaşmayın ortalıkta, uyarıyorum...

      Sil
    4. sac dokulmesi tamamen genetik evet. dokulecegi varsa dokulur.

      testoyu arttirmak icin
      fazla kilo varsa kurtul
      bol bol yararli yag tuket
      d vitamini tuket
      a vitamini tuket
      sarimsak testis boyutunu arttiriyor
      asiri masturbasyondan kacin
      zma kullanabilirsin

      Sil
    5. Tribosteron hakkında Bilim adamları ne söylüyor?

      Bazılarının ne düşündüğünü tahmin edebiliyorum: " Bana böyle eski püskü bitkisel olan kocakarı ilaçlı Tribosteron gibi ilaçla yanıma gelme". Böyle söylemekle gerçeği bulamayız. En azından gerçeğin yarısını görmek istiyorsanız, laboratuarda bir takım bilimsel deneylerle buluşlar yapmanız gerekiyor.

      Tribosteron'un kanserle savaştığını biliyor muydunuz? Tribulus Terrestrisin içinde bulunan Saponine maddesi Kanser hücre bağlantısı olan Bcap-37’yi bloke ediyor. Ne kadar serbest ve bolca Tribulus kanser hücresine yollanırsa o kadarda kansere karşı direnç etkili olmaktadır.

      Bir başka yönüyle Seksüel boyutta etkilerini de unutmamak gerekiyor. Fareler üzerinde yapılan deneylerde seksüel anlamda tribulusun çok etkili olduğu görülmüştür. Bir araştırmaya göre 24 yetişkin fare üzerinde deney yapıldı. Deney’de fareler iki gruba ayrıldı. Farelerin bir bölümüne Temiz su verilirken diğerlerine de her gün 5mg Tribosteron verildi ve bu 8 hafta sürdü. Sonuç itibariyle ortaya çıkan bildiri de vücudun iç mekanizmasında androjenin %58 arttığı ortaya çıkmıştır. Uzun süreli Tribosteron uygulamasında farelerde yüksek derecede bağışıklık sisteminin iç düzenlenmesi ve bununla beraber beyin sinyallerinde androjene ciddi manada uyarı geldiği açıklanmıştır.

      Sil
    6. Tribulus Terrestris, Cinsel gücü ve fertiliteyi arttırmak amacıyla tarih boyunca kullanılan bitkiler arasında ilk sıralarda gelmiştir.

      Eski Hint tıbbı olan Ayurveda kaynaklarında hem erkekler, hem de kadınlar için Tribulus Terrestris içeren reçeteler mevcuttur. Eski Yunan ve geleneksel Çin tıbbında da yeri olan Tribulus Terrestris, Avrupa’da canlandırıcı, güçlendirici, libido ve fertiliteyi arttırıcı bir Tonik olarak kullanılagelmiştir. Son yıllarda yapılan bilimsel araştırmalar Tribulus Terrestris’in geleneksel kullanımda bilinen yararlarını doğrulayıcı sonuçlar vermektedir.

      Orta yaşla birlikte bozulmaya başlayan Hormon dengesi Cinsel istek ve performansta düşüş, yorgunluk, güçsüzlük, genel olarak hayata karşı heyecan ve istek kaybı, Depresyon gibi belirtilerle kendini gösterir.

      Sil
    7. arabada 5 evde 1513 Mart 2014 09:06

      ben saglıklı ve bu sporu yapan birisinin(amatör) testo artıcı kullanmasını sacma buluyorum.
      cünkü bu spor kalp ritmi ve testoyu artıracak ögelerle dolu..
      Bazı ortamlar karşı cinsle konuşuyor artı olarak kız arkadaşı varsa zma tam anlamıyla para kaybı
      ortalama bir türk genci 25-30 yasına kadar abazadır kısa net

      cinko magnezyum ve b6 vitamini karısımı zma oluyor bunu bilmekteyim zaten.

      çeşitli steroid kürlerini testesteron oranını düşürdügü aşikar oldugu icin kullanması taraftarıyım.

      Sil