Blogger tarafından desteklenmektedir.

Blog Arşivi

En Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

kurt seyit ve şura

Romanın uyarlanacağını ilk duyduğumda Kurt Seyit ve Şura, nasıl olur da uyarlanabilir, bizden uzak bir coğrafya ve karakterlerin ağırlıkta olduğu bir hikaye nasıl işlenir, Rus soylusu bir kadınla Türk asıllı Kırım soylusu bir Rus subayının aşkı bizi nasıl cezbeder ,nasıl sevdirilir gibi kaygılarım olmuştu. Ay Yapım öncelikle, böyle bir tarihsel ağır bir hikayenin yükü altına girerek alkışı hak ediyor. İlk bölümü ile 4 mart 2014 tarihinde Star Tv ekranlarında yayınlandı kurt seyit shura kurt seyit shura oyuncuları Kıvanç Tatlıtuğ – Kurt Seyit Farah Zeynep Abdullah – Şura Ushan Çakır Birkan Sokullu Elçin Sangu Nuri Alço Seda Güven Serdar Gökhan Oral Özer Eva Dedova Berk Erçer

Linki Arkadaşlarınla Paylaş

URL: HTML link code: BB link code:
Haberin Kategorisi Televizyon Programları da Olmasa konu Başlığı kurt seyit ve şura. Bu haberi paylaşacağınız URL http://yenisozluk.blogspot.com/2014/03/kurt-seyit-ve-sura.html. Teşekkür ederiz
Ditulis oleh: MemurSite.Com -

13 Yorum Yapıldı "kurt seyit ve şura"

  1. Dizide herkes Kıvanç'a, o ise olmadık birine aşık ve sevişemiyorlar. (1.sezon özeti)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yazarı nermin bezmen dizi haline getirilen kitabı için şunları söylemiş: "projeye ‘evet’ demek benim için çok zor bir karardı. “kurt seyit ve şura’nın hem sinemada hem televizyonda canlandırılması için senelerdir birçok teklif geldi. çok kanımdan, canımdan bir hikaye olduğu için kıskançlık hissediyordum. kelimelerimin başka birinin elinde, başka bir şekil almasından çok çekiniyordum. demek ki tam zamanıymış. çünkü kurt seyit ve şura, çok ciddi çalışan, kitabın ruhunu hissetmiş, kahramanlarıma aşık olmuş bir yapımcı tarafından canlandırılıyor."

      okurlarını da “kitabı ellerine alıp, şimdi şunun olması lazımdı diye izlemesinler. dizide yazarın dışında, yapımcı, senarist, yönetmen ve oyuncular gibi o kadar çok ruh ve görüş işin içine giriyor ki, onların elbirliğiyle ortaya çıkardığı o güzelliği izlesinler” diye uyarmış..
      yazar ve ekip eleştirilere hazırlıklı

      Sil
  2. Türk asıllı Kırım soylusu lafını kullanmayalım. Bu insanlar kendilerine tahminen 500 yıldan beri Kırım Tatarı diyorlar. Ben nasıl kendime Kırım Tatarı kökenli Türk diyorsam onlarda Türki ( Anadolu Türkü değil ) kökenli Kırım Tatarları

    YanıtlaSil
  3. abi biz nasıl bir sınav veriyoruz lan böyle erkekler olarak? değil yatağa atmak, peşinde koştuğumuz karıdan randevu koparabilmek için bile kırk takla attığımız dönemlerdeyiz ama kıvanç'a bak hele, tüm o hayvani yakışıklılığı yetmiyormuş gibi bir de bu dizide adama üniforma giydirdiler, tam oldu. sikerim olm ben böyle adaletin mülkünü de temelini de. bir tarafta elini kaldırıp işaret etse direkt altına alacağı binlerce kız olan bir adam, diğer yanda gecenin ayazında eve bırakılan hatunu emme hayaliyle eve dönen bir sürü gariban.

    sizi döğerim lan, aklınızı alırım olm! zaten gram şansımız var onu da böyle adamlar çıkararak iyice elimizden almayın. neyse içimi döktüm, şimdi diziye geçebilirim.

    tarihi bir dokusu olduğu için kesinlikle takip etmeyi düşünüyorum. ilk bölümü öyle şahane bulmasam da ve senaryo gerçekten kıt gibi gelse de genel itibariyle sağlam diziye benziyor. kıyafetler, oyunculuklar hoş. şimdilik izlenimler bu kadar. bu akşam devam ederiz analize.

    YanıtlaSil
  4. alabalık edası ile gezinen bir şura'yı barındıran dizi.
    hayır, madem kızı bu kadar alladınız pulladınız,pek sevgili senaristler bu kızı replikleri neden bu kadar kıt lan?
    kostümler süper,sahneler süper,mekanlar on numara. replik niye yok?
    ben bile bir ton şey yazarım şu anlamayan halimle.
    kıvanç abimiz yardırıyor:"-o eşsiz güzelliğiniz.. bikbik"
    şura? şura'ya ne dedirttiniz lan?
    repliklerin oldukça yetersiz olduğu dizidir bence.
    kıvanç abiye de bölüm başı 65 milyar verildiği konuşuluyor.
    yani bu "soyunacaksın pastör" demek oluyor.
    her bölüm kıvancı soyundurarak erkekleri çıldırtacak,kadınları hayran bırakacak dizi.
    erkeklere tavsiyem eşlerinizi,sevgililerinizi küçük ağa'ya yönlendirin.*
    çok iyi diziymiş diyollaa.*

    YanıtlaSil
  5. burnuna sinek konmus11 Mart 2014 12:48

    biraz sıkıcı olmakla birlikte zamanla açılacağını düşündüğüm dizi. farah zeynep abdullah'ı da o kadar olmamış bulmadım ben. zamanla oturur her şey bence. ama o kıvanç bi daha soyunmayacak ey senaristler! olm evli barklı insanlarız oturup kocamızla izliyoruz bu diziyi. geçen hafta hamam sahnesinde de göl sahnesinde de nereye bakacağımı şaşırdım, neyse ki ütü yapıyordum, dikkatim dağılsın diye ütüyü elime bastım, kıvanç'a bakmamak için, şaka lan şaka, ne elime basıcam, direkt fırlattım ütüyü televizyona, günaha girmedim.

    o üniforma çıkmayacak arkadaş !

    YanıtlaSil
  6. justaddwater şikayet11 Mart 2014 12:48

    şu dizi ile ilgili 2 kelime yazmayayım dedim dayanamadım. bu gün bile yeni tanıştığın bir rusa kadın erkek fark etmez, şura diyemezsin alexandra ivanovna diyeceksin ya da baba adı patronymic ne ise o. öyle dakika bir den kaba saba şura falan hele o yüz yılda güldürmeyin adamı. sonra bir de petro karakteri var, petro ne lan? pyotr oğlum o pyotr ne zaman petro oldu? ne zamandan beri -25 derecede incecik paltolarla gezer oldu insanlar neva nehri kıyısında. biraz dikkat be gözüm.

    YanıtlaSil
  7. princess sparkle11 Mart 2014 12:48

    çok tatlılar ya. birbirlerinin gözlerine kitlenip, sessiz bakakalmaları, muzip gülümsemeleri ile o aşkın heyecanını çok güzel yansıtıyorlar.

    gülümsetti. sıcacık yaptı.

    YanıtlaSil
  8. iki bölümdür seyitle sarışın hatunun fısır fısır aşkalrını entrikalarını yiyişmelerini seyrediyoruz. hikaye diye karşımıza çıkan bu yani. banane senin siktiğin karınla yatakta çektiğin seks sonrası muhabbetinden seyit. böyle başladı böyle gidecek anlaşılan. araya göstermelik üst perdeden dönemin siyasetine dair bir kaçta nutuk çekilir biter gider.

    YanıtlaSil
  9. bin yıllık kitabın adının değiştirildiği dizi.

    lise zamanında bunu ve devamını okumuştum, kurt seyt ve murka'yı.
    sonunu biliyom ama söylemem.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bunu da murkalıyı da zamanında büyük bir zaman kaybı olarak okumuştum. zaman kaybı ağır oldu belki, hikaye bayağı enteresan tamam, ama bir insan aynı kitapta (ve hatta devam kitabı olan kurt seyt & murka'da da) binlerce kez kurt seyt karakterinin gözlerini "menevişli lacivert" olarak tanımlamaz arkadaş. bir gün bu kitapların adını unutsam, seni unutsam, hatta adımı unutsam bile menevişli lacivert gözleri unutmayacağım nermin hanım.

      Sil
  10. ilk bölüm için, oldukça güzel yazılmış hiçbir oyuna gerek kalmaksızın giden bir yolda, senaristlik oynamadan özellikle ilk 50 sayfasının aynen uyarlanmasını hak eden hikaye.
    kitap benim olsa, bu ay yapımdan alırdım bu işi, o derece hayal kırıklığı yaşadım.

    kıvanç'ta, kuzey'den kalma tıslama devam ediyor. romantik sözler ağzına yakışmıyor. cebindeki kağıttan okuyor gibi çıkıyor. bunun dışında fiziken olmuş.

    *petro'yu ne öle sinsi, kıskanç, kurt seyt'in arkasında gölge gibi gezinen, düşman yapmışlar...
    *bu öpücük iddiası da nerden cıkmış, ne ucuz. bu kadar sığ mı? senaristler...
    *ilk balo da teyet geciyor seyt shura'yı. halbuki temeller orda atılıyordu.
    *shura'nın teyzesi enistesi katılımı ve borinsky'lerde bolşoy öncesi öyle topluca yenen bir yemek yok.
    *shura ve ablasına böyle cümbür cemaat bir şehir turu yaptırılmıyor. hatta ablası bu gezide bile yok normalde. bu geziden sonra kurt seyit'in evine gidilmiyor. cümbür cemaat hic gidilmiyor. tatiana'nın evine gidiliyor ama 4 kisi.

    kurt seyt'in annesi: vahide gördüm gibi babası:tarık akan gibi olmalıydı. çok güzel tarif edildiği gibi hantal olmayan, yapılı ve boylu poslu kişiler.

    YanıtlaSil
  11. bolşevik saldırılarını tipik bir tiyatro sahnesindeymiş gibi değil gayet ihtişamlı görmek istediğim bu sansür ortamında votkaları nasıl kafaya dikeceklerini merak ettiğim, kesinlikle kitabı kadar gerçekçi olmayacak dizi. fragmanında da gördüğümüz üzere rusya'da herkes türkçe konuşuyor la! keşke rusça dublaj olsa da biz altyazılı izleseydik dediğim hatta bırak diziyi şahane bir film yapılsaydı da kitabın hakkını verseydiler dediğim eser.

    YanıtlaSil