Blogger tarafından desteklenmektedir.

Blog Arşivi

En Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

hazreti ibrahim e su taşıyan karınca

hazreti ibrahim'i yakmak amacıyla organize edilen hadisede, ateşi söndürmek için su taşıdığı rivayet olunan ve kendisine "senin taşıdığın suyla mı sönecek bunca ateş?" sorusuna şu tarihi ayarı veren karıncadır;

"ateşi söndürmez belki ama safımı belli eder..."    

Linki Arkadaşlarınla Paylaş

URL: HTML link code: BB link code:
Haberin Kategorisi Dini Konular Burada konu Başlığı hazreti ibrahim e su taşıyan karınca . Bu haberi paylaşacağınız URL http://yenisozluk.blogspot.com/2014/03/hazreti-ibrahim-e-su-tasyan-karnca.html. Teşekkür ederiz
Ditulis oleh: MemurSite.Com -

7 Yorum Yapıldı "hazreti ibrahim e su taşıyan karınca "

  1. kırk yıldır damacana ile su taşıyan bir sucu olarak şöyle söyleyebilirim ki: ''böyle ayar görmedim''. küçük bir menkîbe fakat manası çok derin.

    YanıtlaSil
  2. Bana Bakinlaaa11 Mart 2014 07:45

    " damlaya damlaya göl olur. " atasözünün de sahibi olan bilirkişi karıncadır.

    YanıtlaSil
  3. aynı karınca bir bina yıkılırken de bu kez sırt üstü yatıp ellerini kaldırmıştır. etraftakilerin kendisine ya sen koca binayı tutabilir misin diye sormaları üzerine ^^en azından ben kendi payıma düşeni tutarım^^ diyerek bir ayar daha vermiştir. la fontanin hayvanları islam tarihine damga vurmuş bu mukaddes karıncanın bokunu yesin.

    YanıtlaSil
  4. isminivermekistemeyenbiseyirci11 Mart 2014 07:47

    daşşaklı karıncadır.

    YanıtlaSil
  5. Kral Nemrud ibrahim Peygamber'in ateşte yakılması emrini verdikten sonra meydan yere odunlardan büyük bir yığın yapılmış. Odunları tutuşturmuşlar sonra. Alevler o kadar yükselmiş ki bulutların tutuşacağını sanmış çocuklar. Korkmuş kaçmış bütün hayvanlar. ibrahim Peygamber'i mancınıkla ateşin tam orta yerine atacaklarmış askerler. Atacaklarmış ki Nemrud'un ne güçlü bir kral olduğunu anlasın, görsün; bir daha ona karşı gelmesin ibrahim Peygamber.

    Bu sırada bir karınca ağzında küçücük bir damla su ile koşa koşa gidiyormuş. Hem de boyu göklere varan cehennemi ateşe doğru. Gökte uçan ve gagasında ateşe atmak üzere bir dal parçası taşıyan bir kartal onun bu telaşını görüp sormuş hemen yanına yanaşıp: "Bu acelen niye? Nereye böyle?"

    Ağzında bir damla su taşıyan karınca o bir damlayı ellerinin arasına alıp; " Duymadın mı?; demiş. Nemrud, ibrahim Peygamber'i ateşte yakacakmış. işte ateşin olduğu yere su götürüyorum."

    Bu sözleri duyan kartal kendini tutamayarak ulu orta kahkahalarla gülmeye başlamış."Sen şu ateşe dönüp yüzünü hiç bakmadın mı? diye sormuş.Ne kadar büyük. Senin bir damla suyun ona ne yapabilir ki?"

    Su taşıyan karınca, "olsun" demiş. Hiç olmazsa safımız belli olur.

    YanıtlaSil
  6. bizleriz o karınca.

    bugün belki faşizmi durduramayacağız,
    belki akpnin seçim kaybetmesine neden olamayacağız,
    belki yarın hiçbir şey değişmeyecek,
    belki
    belki
    belki..

    ama mücadele ettik.

    vicdanımız rahat.

    burada trollük yapıp halkı kışkırtmadık, kimseyi küçümsemedik..

    safımız belli.

    öbür tarafta da hesabını verebileceğiz bu olayların.

    ama siz bizler dayak yerken biber gazına maruz kalırken oh olsun diyenler veremyeceksiniz bunun hesabını.

    ne mutlu türküm diyene.

    ne mutlu safını belli eden karıncalara.

    YanıtlaSil
  7. eziktir. Anca "safını belli eder." bi sike derman olamaz. Güçsüzdür. Üstüne bi de maldır. Güçsüz olduğu halde safını belli edip daha güçlü düşmanlara hedef eder kendini. Mal. Evrimden nasibini almamış salak.

    YanıtlaSil